image
23.07.19

Misschien moet je er nog niet aan denken zo halverwege de zomer, maar de herfst en winter zijn toch echt in aantocht! En omdat je beter te vroeg dan te laat kunt zijn, snappen wij wel dat je als chef nu al bezig bent met de winterkaart. En daar mag verse friet eigenlijk niet op ontbreken.

Niet alleen als bijgerecht, maar ook als serieus hoofdgerecht. Onze chef Yuri bedacht twee winterse toppings voor verse friet en die recepten vind je hier!

Frietje rendang

We beginnen met 200 gram laos, 250 gram verse gember, 15 stengels sereh, 15 rode pepers, 25 st limoenblad, 1,5 kg uien, 750 gram knoflook. Deze ingredi├źnten pureer je in een keukenmachine en bak je zachtjes aan in een grote pan met wat zonnebloemolie. Vervolgens voeg je toe: 15 stokjes kaneel, 150 gram komijnpoeder, 100 gram korianderpoeder, 50 gram garam masala, 1 eetlepel kardemom poeder, 5 dl ketjap, 1 ltr kokosmelk, 150 gram palmsuiker, 1 potje tamarinde pasta, en een paar eetlepels zout. Breng dit weer zachtjes aan de kook en voeg 15 kilo wild poulet toe. Laat ongeveer 4 uur zachtjes koken. Maak de rendang af met wat gemalen kokos en zout en suiker naar smaak. Serveer met limoen-koriander mayo, seroendeng, kroepoek en Goa cress of verse koreander.

 

Vinden we lekker. Top toch?

 

Frietje Fresh

 

Een heerlijk frietje met verse piccalilly van vegan kerrie mayo, zoetzuur van mosterdzaad, komkommer en bloemkool, micro groenten en kruiden. Maak de vegan mayo op smaak met kerriepoeder en kurkuma zodat deze mooie geel kleurt. Blancheer wat mosterdzaad 3 keer en maak op smaak met zoetzuur en mosterdpoeder en een beetje zonnebloem olie.

Snijd komkommer in kleine blokjes en bloemkool in kleine mini roosjes. Schaaf micro-bietjes, wortel en radijs van verschillende kleuren op de Japanse mandoline in dunne plakjes. Doe wat van de kerriemayo op een bordje of schaaltje. Schep er wat van de zoetzure groenten op. Steek speels wat dungesneden biet, wortel en radijs in de mayo. Maak af met zoetzuur mosterdzaad, en micro kruiden en cressen als venkelscheuten, klaverzuring e.d. En serveer er uiteraard een heerlijk vers frietje naast!

Bird

Friethoes maakt verse friet voor horeca.

Meer weten?

illustration-potato