banner image

Streven naar zero waste

Restafval sucks. Wij streven er dan ook naar om een zero waste bedrijf te zijn. We hebben een aantal projecten daarvoor lopen (zoals ons Schillenbier, een Friet Vodka en De Balletjes van FrietHoes). Maar we denken ook na over onze verpakkingsmaterialen. Zo gebruiken we voor onze voorgebakken friet zakken van bio-based materialen, serveren we onze friet in onze foodtrucks en winkel uit in bio-afbreekbare puntzakken, hebben we een samenwerking met KUYICHI (biologische kleding producent), en gebruiken we bio-afbreekbare schoonmaakmiddelen. Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Stuur ons dan even een mailtje.

Aardappel drankje

Wat doe je met de snijresten van 25.000 porties friet AKA 7500 kilo friet AKA 14.000 kilo lokale aardappelen? FrietHoes maakte er in samenwerking met Mysteryland en boer Gert-Jan Petrie, die de aardappelen leverde en eigenaar is van de grond waar de camping van Mysteryland wordt opgebouwd, vodka van! Alles wat overbleef van de aardappelen die tijdens Mysteryland gebruikt werden, stuurden we op naar Mofongo’s Distillery en zij maakten er vodka van. Helaas uitverkocht, maar we hebben het recept nog wel in handen.

FrietHoes vodka van aardappelresten

Biertje?

Na een succesvolle crowdfundcampagne lanceerden we in 2017 Schillenbier: bier gemaakt van de aardappelresten die overbleven tijdens het produceren van hun verse friet. Samen met brouwerij Troost werden destijds de resten uit de frietsnijderij verwerkt in een nieuw product, Schillenbier. 

Schillen Blond bier FrietHoes


Bij het brouwen van een tweede biertje koos FrietHoes ervoor om samen te werken met het ook uit Haarlem afkomstige Jopen. Dat werd Schillen Blond. Een echt fris Haarlems brouwsel met een klein bittertje in de afdronk met een etiket ontworpen door bekende Haarlemmer Joost Swarte. Een echt lokaal product dus. Vinden we mooi. En lekker. 

Mosterd bij?

We proberen echt, echt zo min mogelijk afval over te houden bij het maken van onze verse friet, maar helaas blijven er bij het snijden en frituren altijd restanten aardappelen over. Onze chef ontwikkelde daarom een recept om deze resten te verwerken in een borrelsnack: De Balletjes.

De Balletjes van FrietHoes (2)

Naast de gefrituurde aardappelresten zijn De Balletjes gemaakt van IPA van Jopen Bier en kaas. Op dit moment zijn De Balletjes alleen verkrijgbaar voor onze bestaande klanten. De Balletjes is tevens een gevleugelde uitspraak van Joost, oprichter van FrietHoes. 

illustration-potato
banner image