
écht verse friet voor jouw bezoekers
Natuurlijk wil jij als organisator van een evenement je bezoekers trakteren op de lekkerste friet die er te krijgen is. Echt verse en ambachtelijk gebakken friet, gemaakt van de beste aardappelen die er te krijgen zijn. Zo maken wij het verschil, op grote en kleine evenementen. Net zoals we er tijdens het bakken een feestje van maken. Dat zit gewoon in ons frietbakkers-DNA.







01+

02+

03+

04+

05+

06+

07+

08+

09+
-
Vintage Frietwagen
Hij ziet er misschien wel ‘old school’ uit, maar is dat absoluut niet!
+
-
De Kleine Beuker
Relatief klein van formaat maar groot in z’n daden.
+
-
De BK
Vernoemd naar de bouwers is deze wagen de ultieme on the road frietkraam.
+
-
De Container
Van zeecontainer naar Friet-container.
+
-
De Beaten
Onze eerste foodtruck ooit.
+
-
Hans en Frietje
Een echte eye-catcher op je evenement
+
-
De Romney
Frietbakken vanuit een loods… waaromney?
+
-
Houte(n) Friture
Maakt niet alleen het verschil in product maar ook in uitstraling.
+
-
Ve®gane Glorie
Ons nieuwe concept!
+
We nemen meer mee naar je festival dan verse friet!




Van boer tot feestende festivalgangers, maar dan wel zo duurzaam mogelijk!
Van de boer tot aan feestende festivalgangers, maar dan wel zo duurzaam mogelijk. Zo bereiden wij onze friet. Dat doen we in onze fabriek door bijvoorbeeld gebruik te maken van zo duurzaam mogelijke producten en grondstoffen (100% plantaardige oliën, lokale aardappelen en bio-based plastics) maar ook door continu duurzame oplossingen te bedenken voor ons restproduct.
'Samenwerken met Friethoes is niet alleen prettig en betrouwbaar, er is onderling vertrouwen, er wordt accuraat en pro actief gewerkt en ze denken op alle vlakken met je mee. Een professionele partij waar wij met veel plezier bijna 10 jaar mee samen werken op diverse evenementen.'

Dolf Huibers
Maraboe Productions

'Elk jaar is het weer spannend of er voldoende geschikte en lokale aardappels te krijgen zijn voor o.a. Defqon.1 en Mysteryland. En elk jaar zijn wij én onze bezoekers weer blij verrast met de overheerlijke friet van FrietHoes. De prettige en vooral professionele samenwerking zorgt ervoor dat wij trots zijn dat Friethoes onze exclusieve partner is.'

Manon Kerkdijk
ID & T

'FrietHoes is een fijne partner met een prachtig product, zeer betrokken en altijd op zoek naar verbetering van product en service. Al 3 seizoenen onze partner in het bedienen van de piekvraag in het grootste attractiepark van Nederland.’

Raoul Dumoulin
4M Support, opdrachtgever m.b.t. het grootste attractiepark van Nederland

Lees het laatste nieuws over FrietHoes
01: Vintage Frietwagen

Een karakteristieke Mercedes Vario die direct in je blikveld valt. Laat je niet foppen door zijn koddige ‘old school’ looks, want deze foodtruck staat stevig zijn mannetje als het op frietbakken aankomt. Hij is multi-inzetbaar en geschikt om zowel verse friet als biologische snacks en vegan burgers af te bakken.
- 900 porties verse friet per uur
-
Hee, da’s bijzonder: dankzij zijn afzuiging met flexibele buis kan deze mobiele eenheid ook binnen worden gebruikt.
- unieke vintage look
Deze wagen wordt regelmatig ingezet als activatie. De Vintage Foodtruck is bovendien helemaal gestyled in de herkenbare FrietHoes-stijl zoals die van onze winkel: stripkunstenaar Joost Swarte is verantwoordelijk voor de illustraties en houtkunstenaar Jan Heijer voor het interieur.
02: De Kleine Beuker

Compact met grootse prestaties. De Kleine Beuker lijkt misschien relatief klein van formaat (5,60 meter lang) maar is groot in z’n daden. Met een capaciteit van 900 porties verse friet per uur kunnen we met de Kleine Beuker aardig wat mondjes vullen. Deze wagen is net als onze andere foodtrucks afgewerkt door houtkunstenaar Jan Heijer. De binnenzijde van deze bikkel is voorzien van kekke sfeerlampjes en aan de achtermuur tref je onze friet-vertelling, geïllustreerd door striptekenaar Joost Swarte.
- 900 porties verse friet per uur
- klein maar fijn
- afwerking door houtkunstenaar Jan Heijer
03: De BK

Vernoemd naar de bouwers is deze wagen de ultieme on the road frietkraam. Deze 7 meter lange aanhanger is inzetbaar voor binnen- en buitenevenementen, waar hij tot zijn recht komt als een echte knaller! Zo kunnen er maar liefst 1.200 porties verse friet per uur worden gebakken. Door koolstoffilters op het afzuigkanaal te plaatsen, is de wagen goed binnen te gebruiken. Die filters houden immers bijna alle geuren binnen de perken.
- 1200 porties verse friet per uur
- Meest duurzame wagen
- Binnen- en buitenevenementen
We hebben het hier trouwens wel over onze meest duurzame foodtruck. Deze wagen is enorm groen door vier hoogrendements frituurs met een zeer laag energieverbruik. Zonnepanelen op het dak maken het mogelijk dat hij tot maar liefst acht uur lang operationeel is zonder externe stroomtoevoer. Ook heeft hij een gastank voor groene LPG. Daarbij heeft deze wagen aan zowel de binnen- als buitenkant LED-verlichting, dus nóg groener kan bijna niet!
04: De Container

Van zeecontainer naar Friet-container. Alle hens aan dek met deze volledig omgebouwde en tot frietbunker gedecoreerde container met een industriële uitstraling. De 7 meter lange unit is behoorlijk compact, zeker als je kijkt naar zijn prestaties. Met een capaciteit van 1.500 porties friet per uur is de container ideaal om in te zetten in een kleine ruimte met veel honger. Klein detail: er zitten geen wielen onder deze container. Dus als we hem neerzetten doen we dat het liefste voor een weekend of langer.
- 1500 porties verse friet per uur
- max 5 frituurs
- matzwarte coating, decoratieve hanglampjes en houtwerk door kunstenaar Jan Heijer
05: De Beaten

Onze eerste foodtruck ooit. Een oude verkoopwagen van Belgische makelij. We hebben er al een aantal keer afscheid van proberen te nemen maar deze oude rot is een soort van boemerang gebleken. Het blijft onze jeugdliefde. Inmiddels heeft ie al aardig wat evenementen in binnen en buitenland gezien. Zelf rijden doet hij helaas niet meer maar er friet in bakken kunnen we nog als de beste. We rollen hem het liefste van de dieplader op evenementen waar hij meer dan één dag staat. En wellicht heb je hem onlangs ook voorbij zien komen als ons nieuwe toepasselijke concept: Ve®gane Glorie.
- 900 porties verse friet per uur
- ook in te zetten voor Ve®gane Glorie (voor Vegan Kapsalon, Vegan Burgers en vegan snacks)
- afwerking door houtkunstenaar Jan Heijer
06: Hans en Frietje

Deze sprookjesachtige friet-uitgifte staat al enkele jaren tijdens de zomermaanden te shinen op het grootste en bekendste pretpark van Nederland. Wellicht heb je hem daar zien staan, of anders op één van de vele festivals in het land. De schuine wanden, de houten dakpannen en het kenmerkende schoorsteentje maken dit huisje een echte eye-catcher op je evenement.
- 900 porties friet per uur
- max 4 friteuses
- decoratieve verlichting, houten dakpannetjes en een echte Hans en Frietje-schoorsteen
07: De Romney

Friet bakken vanuit een loods… waaromney? Je hebt ze ongetwijfeld wel zien staan: een ronde loods als stage, bar of opslagruimte. Wij hebben er eentje in eigen beheer, compleet uitgerust met eigen signing en decoratie. Door de afgevlakte zijkanten is deze unit lekker compact van formaat (5 x 5 meter) en een supercool alternatief voor bijvoorbeeld een pagodetent. We zijn een dagje bezig met de op- en afbouw, dus het liefst zetten we de Romney ergens langer dan één dag neer. En als hij eenmaal staat dan is het ook echt een topper!
- Meerdaagse evenementen
- Schaalbaar door meerdere romneys naast elkaar te plaatsen
- 1200 porties verse friet per uur
Je hebt onze Romneyloods kunnen bewonderen tijdens The Next Web op de NDSM-werf, tijdens WooHah in Tilburg, bij de Volvo Ocean Race en op ParookaVille in het Duitse Weeze.
08: Houte(n) Friture

Echt verse en ambachtelijke friet bak je liever niet vanuit een witte snackwagen. Dus als al onze foodtrucks al ergens in het land staan, kunnen we altijd nog een oplossing bieden met deze ombouw-opstelling. Die bestaat uit houten panelen met groene bekleding, decoratieve hanglampjes en een houten aftimmering aan de voorzijde. Zo maken wij het verschil in product én in uitstraling.
- 600 porties verse friet per uur
- meerdere uitgiftes beschikbaar
- decoratieve aankleding d.m.v. houten panelen, sfeerverlichting door hanglampjes en afwerking door houtkunstenaar Jan Heijer
09: Ve®gane Glorie

Festival- en evenementbezoekers zijn steeds meer bezig met wat ze eten. Geen (of minder) vlees eten en goed kijken naar wat je achterlaat, is daarin een logische keuze. Dit staat dan ook aan de basis van ons nieuwe concept: Ve®gane Glorie.
Hier vind je smakelijke vegetarische en veganistische gerechten, zoals een Vegan Burger, Vegan Kapsalon en talloze vegan & vegasnacks als kroketten en bitterballen. Allemaal om je vingers bij af te likken, net zoals je bij onze friet gewend bent.
ons productieproces

Zo duurzaam mogelijk onze friet maken, dat vinden wij belangrijk. We streven daarbij naar zero-waste en naar een zo klein mogelijke CO2 footprint. Hoe? Door bijvoorbeeld zoveel mogelijk met lokale aardappels te werken of met collega-cateraars een koeling te delen op een evenement. Kleine, logische keuzes die opgeteld veel impact hebben. Met onze aardappelresten maken we o.a. Schillen Blond-biertjes en overheerlijke aardappelkaasballetjes. Alle beetjes helpen en het is nog leuk om te doen ook!
Meer weten over ons MVO-beleid? Neem dan even contact met ons op.