
FrietHoes voor Horeca. Écht verse friet in jouw restaurant of friet speciaalzaak
Natuurlijk wil je voor jouw gasten alleen het beste van het beste. De lekkerste friet van de beste aardappelen: dagvers, ambachtelijk bereid en onbehandeld. Wij zijn FrietHoes en bakken friet, écht verse friet. Deze ambachtelijke en onbehandelde friet wordt door heel Nederland binnen 24 uur geleverd aan restaurants en friet speciaalzaken. De allerbeste en allerlekkerste friet.



FrietHoes
in 60 seconden


Vijftien redenen
waarom verse friet ook bij jouw restaurant of cafetaria past.
15

Meer gemak
De voordelen van de verse friet van FrietHoes gebruiken tegenover zelf bakken zijn enorm.
+

Meer marge
We zijn trots op onze verse friet en dat mag jij als restaurant ook zijn.
+

Friet als serieus bijgerecht
Friet is het meest bestelde gerecht in de horeca.
+

Een feestje met verse friet
Verse friet is niet alleen een prachtig bijgerecht, maar biedt volop culinaire vrijheid.
+

Je eigen huisgemaakte verse friet
Wil je dolgraag verse friet serveren, maar je gasten wel laten denken dat jij de aardappelen zelf snijdt en voorbakt in je keuken?
+

Friet zonder fratsen
De verse friet van FrietHoes is puur natuur, krokant, niet droog en smaakt naar aardappelen. Precies zoals ambachtelijke friet hoort te zijn.
+

Minder zout, minder saus
Dankzij de vollere smaak van verse friet heb je minder toevoegingen nodig.
+

Friet met een (h)eerlijk verhaal
Bij de productie en bereiding van onze friet worden zoveel mogelijk verse en eerlijke grondstoffen betrokken.
+

Friet met een landelijke dekking
We houden van friet en van Haarlem en willen onze verse, ambachtelijke en onbehandelde friet met heel Nederland delen.
+

Streven naar zero waste
Restafval sucks, daarom streeft FrietHoes naar een zero waste beleid.
+

Friet van constante kwaliteit
In onze frietfabriek vindt dagelijks een intensieve kwaliteitscontrole plaats voor de beste aardappel en dus de beste friet.
+

Met liefde gemaakt
We geven nog net geen chocolaatjes en rozen aan onze verse friet op Valentijnsdag, maar behandelen de friet wel met liefde. Véél liefde.
+

Friet met kennis
Alleen de beste aardappels zijn goed genoeg voor onze verse friet.
+

Lokale piepers
FrietHoes verse friet wordt gemaakt van Nederlandse aardappelen.
+

Bekroonde friet
Al is onze verse friet al meerdere keren in de prijzen gevallen, we blijven gewoon met beide benen op de grond staan.
+
-
01
Meer gemak
+
-
02
Streven naar zero waste
+
-
03
Friet van constante kwaliteit
+
-
04
Met liefde gemaakt
+
-
05
Friet met kennis
+
-
06
Lokale piepers
+
-
07
Bekroonde friet
+
-
08
Meer marge
+
-
09
Friet als serieus bijgerecht
+
-
10
Een feestje met verse friet
+
-
11
Je eigen huisgemaakte verse friet
+
-
12
Friet zonder fratsen
+
-
13
Minder zout, minder saus
+
-
14
Friet met een (h)eerlijk verhaal
+
-
15
Friet met een landelijke dekking
+
Van boer tot bord




De verse friet van FrietHoes is puur natuur, dagvers en ambachtelijk.
Ook kan de friet binnen 24 uur van pieper tot friet bij jou in het restaurant of cafetaria worden geleverd. Daarom zitten er zo min mogelijk tijd en handelingen tussen aardappel en bord. Iedere dag snijden we, bakken we voor, koelen we terug en verpakken we de verse friet luchtdicht in onze ambachtelijke frietfabriek. Dat betekent ook dat we de friet niet blancheren, niet invriezen en er niets aan toevoegen. Scheelt jou mise en place of voorbakken en geeft je constante kwaliteit en gegarandeerd écht verse friet. De dagverse, ambachtelijke en onbehandelde friet hoef je tenslotte alleen nog maar een paar minuten af te bakken. Lekker toch.
'Friet is je hoofdproduct in een cafetaria en daar moet je wel achter staan, en dat staan we zeker met FrietHoes.'

Karlijn Verbonth
Het Verbonth

'De friet van FrietHoes is lekker. Hij smaakt goed naar aardappel en wordt goed krokant en daar gaat het me om. Daarnaast selecteren ze het hele jaar door de allerbeste aardappels voor hun friet en dat doen ze goed. Daarom werken wij al heel lang heel goed samen met FrietHoes.'

Joris Bijdendijk
Rijks, Amsterdam

'Het strand en friet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In plaats van de doorsnee, serveren wij met trots heerlijke, eerlijke, lokale verse friet!'

Daniël van der Zwaag
Woodstock, Bloemendaal aan Zee

'Friet van FrietHoes is een kwaliteitsproduct waaraan je merkt dat het met liefde en kennis wordt gemaakt. We frituurden eerst zelf onze friet en dat was een grote belasting voor het team. Dit wegnemen en een beter product leveren is helemaal top.'

Yke Cornelisse
Bleyenberg, Den Haag

'Als Limburger weet ik hoe friet moet smaken. Friethoes friet levert de kwaliteit en smaak die wij zoeken. 100% friet!'

Thuur Vliegen
Het Horecakantoor (o.a. De Eendracht & Tijn Akersloot)

Lees het laatste nieuws over FrietHoes
01: Meer gemak

De voordelen van de verse friet van FrietHoes gebruiken tegenover zelf bakken zijn enorm.
Het scheelt je bakken met tijd. Je bespaart immers op je mise en place en hoeft niet meer zelf te snijden, voor te bakken en te koelen. Bovendien is ook de afbaktijd korter (3-4 minuten), heb je minder vochtverlies en gaat je olie langer mee. Tel uit je winst.
02: Meer marge

We zijn trots op onze verse friet en dat mag jij als restaurant ook zijn.
Natuurlijk is naamsvermelding van FrietHoes op jouw kaart mooie reclame voor ons, maar als restaurant kun je op deze manier ook meer marge maken. Reken maar uit: onze friet kost misschien gemiddeld 30 cent meer dan de bodemprijzen van de industrie, maar staat toe dat je friet als (bij)gerecht op je kaart met 50 tot 100 cent kunt verhogen. Een mooie winwin dus!
03: Friet als serieus bijgerecht

Friet is het meest bestelde gerecht in de horeca.
Wil je van friet een serieus bijgerecht maken en je klanten onvervalste kwaliteit bieden, dan kies je voor dagverse, ambachtelijke onbehandelde friet. FrietHoes friet is puur natuur, krokant, niet droog en vol van smaak; een echte aanvulling op elk hoofdgerecht dus!
04: Een feestje met verse friet

Verse friet is niet alleen een prachtig bijgerecht, maar biedt volop culinaire vrijheid.
FrietHoes friet is nooit ‘gewoon’ friet, maar vormt de basis voor je wildste creaties. Wat te denken van bijvoorbeeld Loaded Fries, een enorme trend. Verse friet met toppings van vlees, vis, kaas, tofu, groente en heerlijke sauzen maken je friet tot een volwaardig hoofdgerecht waar je ook nog eens meer marge op kunt maken. Daar maak je indruk mee!
05: Je eigen huisgemaakte verse friet

Wil je dolgraag verse friet serveren, maar je gasten wel laten denken dat jij de aardappelen zelf snijdt en voorbakt in je keuken?
Daar gaan wij graag in mee. Enne, we zullen het ook aan niemand verklappen. Want hoe meer verse friet er wordt geserveerd in plaats van de industriële zetmeelstaafjes, hoe beter!
06: Friet zonder fratsen

De verse friet van FrietHoes is puur natuur, krokant, niet droog en smaakt naar aardappelen. Precies zoals ambachtelijke friet hoort te zijn.
Dit komt omdat wij friet maken zonder fratsen, bewerkingen en toevoegingen. Geen rotzooi en dus ook geen gedoe! We hebben niets te verbergen en zijn heel open over ons productieproces. Ben jij een chef? Dan ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in de fabriek om met eigen ogen onze friet te ontdekken. Dat vinden we alleen maar gezellig en als chef kom jij meer te weten over onze verse friet!
07: Minder zout, minder saus

Dankzij de vollere smaak van verse friet heb je minder toevoegingen nodig.
FrietHoes-friet is lekker én bespaart je geld. Het is friet die om minder zout en minder saus vraagt. Dat zorgt er niet alleen voor dat je friet echt naar aardappel smaakt en ook nog lekkerder is, maar bespaart je ook bij het inkopen van al die toevoegingen. Dat is toch mooi meegenomen?
08: Friet met een (h)eerlijk verhaal

Bij de productie en bereiding van onze friet worden zoveel mogelijk verse en eerlijke grondstoffen betrokken.
Zo gebruiken we zoveel mogelijk lokale aardappels en lokale ingrediënten. De gesneden aardappelen worden in 100% E-nummervrije zonnebloemolie voorgebakken. Over verantwoord bakken gesproken!
09: Friet met een landelijke dekking

We houden van friet en van Haarlem en willen onze verse, ambachtelijke en onbehandelde friet met heel Nederland delen.
We werken met diverse nationale groothandels waardoor we een landelijke dekking hebben. Hier vind je een overzicht van de groothandels waar FrietHoes verkrijgbaar is, inclusief artikelnummers zodat je meteen kunt bestellen en je gasten meteen van FrietHoes friet kunnen genieten. Da’s mooi toch?
10: Streven naar zero waste

Restafval sucks, daarom streeft FrietHoes naar een zero waste beleid.
Om daarvoor stappen in de goede richting te zetten, maken we bijvoorbeeld gebruik van verpakkingen gemaakt van bio-afbreekbaar plastic en gerecycled papier. En er gebeurt nog meer met het restafval! Dat gaat bijvoorbeeld naar Meerlanden in Hoofddorp waar ze er brandstof van maken. Verder wordt er van ons restafval al vodka gestookt, twee verschillende biertjes (Schillenbier en Schillen Blond) gebrouwen en De Balletjes gemaakt. Enne, lekker dat die zijn!
11: Friet van constante kwaliteit

In onze frietfabriek vindt dagelijks een intensieve kwaliteitscontrole plaats voor de beste aardappel en dus de beste friet.
De chef test iedere dag het onderwatergewicht van de aardappelen om zo het droogsoortelijk gewicht te bepalen. En hij is streng voor de frieten: met een checklist met afwijkingen selecteert hij uitsluitend de beste aardappelen. Alles om ervoor te zorgen dat jouw gasten weldra de lekkerste friet op hun bord krijgen.
12: Met liefde gemaakt

We geven nog net geen chocolaatjes en rozen aan onze verse friet op Valentijnsdag, maar behandelen de friet wel met liefde. Véél liefde.
Vanaf het moment dat de friet gesneden wordt gaan de frietbakkers vol zorg met de aardappelen om. Dat doen ze tijdens het voorbakken, het koelen en bij het inpakken. Alles om ervoor te zorgen dat de verse friet in perfecte staat bij jou arriveert: mooi, met weinig kleine stukjes en klaar om direct af te bakken.
13: Friet met kennis

Alleen de beste aardappels zijn goed genoeg voor onze verse friet.
Om te weten wat de beste aardappelen zijn, willen we daar ook veel over weten. Iedere dag testen wij zelf de aardappelen die we binnen krijgen van de leveranciers. We zijn dan ook nauw betrokken bij de telers en spreken continu met onze corporaties en boeren. Daardoor weten we wat er speelt in de markt en kunnen we altijd een consistent product bieden.
14: Lokale piepers

FrietHoes verse friet wordt gemaakt van Nederlandse aardappelen.
Dat is al behoorlijk lokaal, want zo groot is Nederland niet. Maar nog liever proberen wij gebruik te maken van telers en boeren die nog dichter uit de buurt komen. Soms zelfs héél letterlijk: tijdens het festival Mysteryland kwam de friet van aardappelen die letterlijk achter het festivalterrein groeiden.
15: Bekroonde friet

Al is onze verse friet al meerdere keren in de prijzen gevallen, we blijven gewoon met beide benen op de grond staan.
Wat we er zelf ook van mogen vinden, het gaat erom hoe anderen onze friet beoordelen. We zijn dus behoorlijk trots dat onze friet al twee keer in de top 10 van de befaamde AD-friettest prijkte! Ook mochten we van de gemeente Haarlem in 2011 de Groene Mug-wisselbokaal ontvangen, een prijs voor ondernemers die zich sterk maken voor een duurzame stad. We zijn er stiekem nog steeds een beetje beduusd van…