banner image

Potato, potato

De verse friet van FrietHoes is puur natuur, dagvers en ambachtelijk. Maar FrietHoes-friet word je niet zomaar. Alleen de allerbeste aardappelen zijn goed genoeg voor deze verse friet...

… en de beste aardappel betekent voor ons vooral “de lekkerste aardappel”. Wij selecteren onze aardappel natuurlijk ook op kleur, croque en andere eigenschappen: maar de smaak is altijd het belangrijkst.

Hollandse Nieuwe 


Het rooien is in volle gang, de meeste aardappels zijn het land uit en liggen nu in schuren en kisten te wachten om gekocht te worden. Dat betekent dat de keuze steeds groter wordt en we steeds beter beeld krijgen van de kwaliteit van de Agria’s dit jaar. We testen ons een ongeluk en tot dusver ziet het er goed uit. Uit alle testen hebben we natuurlijk de beste aardappel van het moment gekozen om de lekkerste friet van te maken. De komende
tijd werken we met de Agria’s van teler Maatschap Rijk uit Dronten, Nederland.

Het bedrijf is gevestigd in de Flevopolder, hun velden grenzen aan het Ketelmeer een aftakking van het IJsselmeer welke gevoed wordt door de Rijn, zoet water dus. Het gewas kan hier rustig groeien en zij waarborgen hierom een goede kwaliteit. En dat proef je!

De Friet van deze Agria’s is krokant met een smeuïge puree. De smaak is zoals je die van ons gewend bent: pure aardappel met een licht zoetje. Afhankelijk van je frituur bak je hem in 3,5 tot 4 minuten af op 175 graden.

Wil je meer weten over deze pieper? Mail ons dan via horeca@friethoes.nl of bel even naar 023 205 2088. En uiteraard houden we je weer op de hoogte van een volgende aardappelwissel, want onze belofte blijft altijd: de beste aardappelen voor de lekkerste verse friet.

 

 

 

illustration-potato
banner image