banner image

Potato, potato

De verse friet van FrietHoes is puur natuur, dagvers en ambachtelijk. Maar FrietHoes-friet word je niet zomaar. Alleen de allerbeste aardappelen zijn goed genoeg voor deze verse friet...

… en de beste aardappel betekent voor ons vooral “de lekkerste aardappel”. Wij selecteren onze aardappel natuurlijk ook op kleur, croque en andere eigenschappen: maar de smaak is altijd het belangrijkst.

De “late” agria


Voor de maand augustus 2021 hebben we gekozen voor een late en goed bewaarde zeeklei-agria. De komende
tijd werken we met de Agria’s van teler Goense uit het mooie Zeeuwse plaatsje Noordwelle.

Het bedrijf is gevestigd op de kop van het eiland Schouwen en Duiveland waar ze aan drie kanten omringd worden door de zee. Daardoor hebben ze een gematigd klimaat waardoor het in de zomer niet te warm wordt. Dat zorgt ervoor dat de aardappel rustig groeit en zij daarom een goede kwaliteit kunnen waarborgen. Ook daarom hoeven zij minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken omdat er altijd een beetje zeewind staat. En dat proef je.

Het voorjaar en de zomer zijn altijd interessante periodes in de aardappelwereld. Aardappels worden maar één keer per jaar worden gepoot en gerooid. Om er voor te zorgen dat er wel voor het hele jaar Nederlandse aardappels beschikbaar zijn worden partijen die voor langdurige opslag geschikt zijn gereserveerd voor later in het seizoen.

De uitdaging is dus om te zoeken naar partijen die onder ideale omstandigheden zijn bewaard. Teler Goense is het gelukt om een deze partij agria’s goed te bewaren en daar zijn we blij om. Ze bewaren hun zorgvuldig geteelde Agria’s op kisten in een mechanisch gekoelde en geventileerde loods. 

De Friet van deze Agria’s is krokant met een smeuïge puree. De smaak is zoals je die van ons gewend bent: pure aardappel met een licht zoetje. Afhankelijk van je frituur bak je hem in 3,5 tot 4 minuten af op 175 graden.

Wil je meer weten over deze pieper? Mail ons dan via horeca@friethoes.nl of bel even naar 023 205 2088. En uiteraard houden we je weer op de hoogte van een volgende aardappelwissel, want onze belofte blijft altijd: de beste aardappelen voor de lekkerste verse friet.

 

 

 

illustration-potato
banner image