banner image

Potato, potato

De verse friet van FrietHoes is puur natuur, dagvers en ambachtelijk. Maar FrietHoes-friet word je niet zomaar. Alleen de allerbeste aardappelen zijn goed genoeg voor deze verse friet.

Daar zitten we dus bovenop – letterlijk, en figuurlijk. Elke dag testen we zelf de piepers die binnenkomen vanuit de leveranciers. En we spreken veel met onze corporaties en boeren. Daardoor selecteren we uitsluitend de beste aardappelen, waardoor we jou de allerbeste friet kunnen bieden.

Op dit moment bakken we onze verse friet van de piepers van boer Van Geluk uit Halsteren, die ook teelt in de Zeeuwse klei. Wederom een Agria en die bak je af bakken zoals altijd op 175º en zo’n 3,5 minuut. Only the best voor de lekkerste friet, zoals je van ons gewend bent!

Boer Piek

Net voor de zomer werkten we met de Agria van boer Piek uit Biddinghuizen. Een echt familiebedrijf dat oorspronkelijk begonnen is in Rotterdam, maar nu alweer twintig jaar in de Polder gevestigd is. Vader Piek en zijn twee zonen (zie bovenstaande foto) telen niet alleen aardappelen, maar ook suikerbieten en andere knolgewassen. Van de pieper hebben zij wel hun core business gemaakt. Niet alleen het afgelopen jaar, maar ook vorig jaar bakten wij met veel plezier hun aardappelen tot onze verse friet. Een heuse hofleverancier, kun je wel stellen dus.

 

 

illustration-potato
banner image