banner image

Potato, potato

De verse friet van FrietHoes is puur natuur, dagvers en ambachtelijk. Maar FrietHoes-friet word je niet zomaar. Alleen de allerbeste aardappelen zijn goed genoeg voor deze verse friet...

… en de beste aardappel betekent voor ons vooral “de lekkerste aardappel”. Wij selecteren onze aardappel natuurlijk ook op kleur, croque en andere eigenschappen: maar de smaak is altijd het belangrijkst.

De voorjaars-agria


Voor de periode april/mei 2021 hebben we gekozen voor de zuiderzeeklei-agria’s van Teler Van der Weijden uit Biddinghuizen. Het voorjaar en de zomer zijn altijd interessante periodes in de aardappelindustrie. Aardappels worden maar één keer per jaar worden gepoot en gerooid. Om er voor te zorgen dat er wel voor het hele jaar Nederlandse aardappels beschikbaar zijn worden partijen  die voor langdurige opslag geschikt zijn gereserveerd voor later in het seizoen.

De uitdaging is dus om te zoeken naar partijen die onder ideale omstandigheden zijn bewaard. Gelukkig hebben we goed contact met onze telers en  hebben we ook nu weer de lekkerste aardappel van het moment gevonden. 

De Friet van deze Agria is krokant met een smeuïge puree. De smaak is zoals je die van ons gewend bent: pure aardappel met een licht zoetje. Afhankelijk van je frituur bak je hem in 3,5 tot 4 minuten af op 175 graden.

Wil je meer weten over deze pieper? Mail ons dan via horeca@friethoes.nl of bel even naar 023 205 2088. En uiteraard houden we je weer op de hoogte van een volgende aardappelwissel, want onze belofte blijft altijd: de beste aardappelen voor de lekkerste verse friet.

 

 

 

illustration-potato
banner image