banner image

Al vroeg in de ochtend staat er elke dag een team van stoere Frietbakkers klaar voor maar één taak: ervoor zorgen dat de beste aardappelen die er zijn worden gesneden en voorgebakken. Zij maken dagelijks vol passie de verse, ambachtelijke en onbehandelde friet van FrietHoes. En ja, daar zijn wij best trots op!

Mouse
image
01

De perfecte aardappel

FrietHoes-friet word je niet zomaar. Alleen de allerbeste aardappelen zijn goed genoeg voor deze verse friet. Daar zitten we bovenop - letterlijk, en figuurlijk. Iedere dag testen we zelf de aardappelen die binnenkomen vanuit de leveranciers. Ook zijn we nauw betrokken bij de telers. We spreken veel met onze corporaties en boeren. Daardoor weten we wat er gebeurt in de markt en selecteren we uitsluitend de beste aardappelen, waardoor we jou de allerbeste friet kunnen bieden.

image
02

De boer

Aardappelen worden geteeld uit pootaardappelen. Dat zijn aardappelknollen die speciaal voor de teelt zijn gekweekt. In het voorjaar gaan ze de grond in. Na twee tot drie weken komt het gewas boven de grond. De aardappelen zelf groeien onder de grond. Elke plant geeft minstens tien aardappelen. Na ongeveer vijf maanden worden deze geoogst, om uiteindelijk de verse friet te worden die bij jou dampend heet op het bord of in de puntzak belandt.

image
03

Testen

In de frietfabriek vindt dagelijks een intensieve kwaliteitscontrole plaats voor de beste aardappel en dus de beste friet. De chef test er de smaak van de aardappelen en checkt hun onderwatergewicht om zo het droogsoortelijk gewicht te bepalen. Iedere aardappel wordt langs een strenge checklist gelegd en uitsluitend de beste exemplaren worden geselecteerd. Alles om ervoor te zorgen dat alleen de lekkerste friet op het bord komt.

image
04

Hakken en bakken

In onze frietfabriek in Haarlem komen wekelijks honderden kilo’s aan aardappelen binnen. Vanaf daar gaat het rap: de aardappelen worden vakkundig tot frieten versneden en meteen voorgebakken door de frietbakkers. Na het voorbakken wordt de friet in een speciaal
ontwikkelde koelruimte direct teruggekoeld tot 4 graden. Zo blijft de friet lekker lang vers!

image
05

Inpakken en wegwezen

Na het snijden, voorbakken en afkoelen wordt de friet in luchtdichte zakken van 4x 2,5 kilo in een krat verpakt. Een handzaam formaat waarmee de kwaliteit van de friet top blijft. De friet blijft gegarandeerd 10 dagen vers vanaf productie bij FrietHoes.

image
06

Het team

Onze frietbakkers houden van friet en wij houden van onze frietbakkers. Het team van bakkers is zeven dagen per week in de frietfabriek aan de slag om ervoor te zorgen dat de verse friet gesneden, voorgebakken, gekoeld en verpakt wordt zodat het binnen 24 uur op het bord ligt of in een puntzak zit. Een hele prestatie van een team waar we trots op zijn!

illustration-potato
image