banner image

Al vroeg in de ochtend staat er elke dag een team van stoere Frietbakkers klaar voor maar één taak: ervoor zorgen dat de beste aardappelen die er zijn worden klaargestoomd, of eigenlijk gesneden en voorgebakken, voor de verse, ambachtelijke en onbehandelde friet van FrietHoes. En ja, daar zijn wij best trots op!

Mouse
image
01

De perfecte aardappel

Alleen de beste aardappelen zijn goed genoeg voor onze verse friet. Om te weten wat de beste aardappelen zijn, willen we daar ook veel over weten. Niet alleen testen wij dagelijks zelf de aardappelen die we binnen krijgen van onze leveranciers, maar we zijn ook nauw betrokken bij de telers. Zo spreken we onze corporaties en boeren heel veel. Daardoor weten we wat er gebeurt in de markt en kunnen we altijd een consistent product bieden.

image
02

de boer

Aardappelen worden niet geteeld uit zaad, maar uit pootaardappelen. Dat zijn aardappelknollen die speciaal zijn gekweekt voor het telen. De pootaardappelen gaan in het voorjaar de grond in en na twee tot drie weken komt het gewas dan boven de grond. Elke plant ontwikkelt nieuwe knollen en kan op die manier zo’n tien of meer knollen oftewel aardappelen maken. Na ongeveer vijf maanden gaat de rooimachine het land over en worden de aardappelen uit de grond gehaald. En die aardappelen worden uiteindelijk de verse friet die bij jou op het bord of in het puntzakje beland.

image
03

testen

In onze frietfabriek vindt dagelijks een intensieve kwaliteitscontrole plaats voor de beste aardappel en dus de beste friet. Onze chef test niet alleen de smaak van de aardappelen en hun onderwatergewicht om zo het droogsoortelijk gewicht te bepalen, maar heeft ook een checklist met afwijkingen om zo de beste aardappelen te kunnen selecteren. Alles om ervoor te zorgen dat jouw gasten de lekkerste friet op hun bord krijgen.

image
04

Snijden, voorbakken en afkoelen

In onze frietfabriek in Haarlem komen wekelijks honderden kilo’s aan aardappelen binnen. Deze worden gesneden en vervolgens voorgebakken door onze frietbakkers. De friet wordt na het voorbakken direct teruggekoeld in een speciaal door ons ontwikkelde koelruimte. Binnen 25 minuten is de friet teruggekoeld naar 4 graden zodat deze lekker lang vers blijft.

image
05

Verpakken en vervoeren

Onze verse friet wordt na het snijden, voorbakken en afkoelen luchtdicht verpakt in 5kg-zakken gemaakt van bio-based verpakkingsmateriaal. De friet wordt per twee zakken van 5kg in een doos klaargezet voor transport en kan dan direct worden uitgeleverd aan één van onze groothandels of naar onze winkel of evenementen.

image
06

Het team

Onze frietbakkers houden van friet en wij houden van onze frietbakkers. Ons team van bakkers staat zeven dagen per week al vroeg in onze frietfabriek om aan de slag te gaan. Zij zorgen ervoor dat onze verse friet gesneden, voorgebakken, gekoeld en verpakt wordt zodat het binnen 24 uur op het bord of in de puntzak kan zitten. Een team om trots op te zijn en dat zijn we dan ook zeker!

illustration-potato
image