banner image

Friet bakkers

Zoveel friet als je maar wilt!

Bij FrietHoes houden we van friet. Van écht verse en ambachtelijke friet welteverstaan. Van friet zonder bewerkingen, toevoegingen en andere vreemde fratsen. Eerlijke friet dus. Dat vinden wij het lekkerst.

Wij houden zoveel van friet dat we vinden dat iedereen het recht heeft om daar overal van te kunnen genieten. In horecagelegenheden, op evenementen én in onze winkel in Haarlem. Naast friet houden wij ook van de natuur. Daarom is FrietHoes zo duurzaam als maar kan. Bij de productie en bereiding van de producten wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verse en eerlijke grondstoffen. Zo krijg jij de allerlekkerste friet!

Hartstikke mooi, maar het moet er natuurlijk ook top uitzien. Het FrietHoes-logo werd gemaakt door striptekenaar en ontwerper Joost Swarte. Alles wat je van hout ziet in de winkel én bij onze foodtrucks wordt gemaakt door houtkunstenaar Jan Heijer. Ja, het oog wil tenslotte ook wat!

Zo klopt het plaatje helemaal. Dat vinden we mooi. En lekker.

joost

Joost Hoes 

Toen Joost Hoes in 2007 zijn eerste frietjes bakte op een mode-evenement in de RAI wist ie het zeker. Hij ging het lekkerste frietje van Nederland maken en FrietHoes was geboren. Met zijn energie, creativiteit en doorzettingsvermogen groeide FrietHoes binnen no-time uit tot een begrip in Nederland. Hij werkte er keihard voor maar maakte er ondertussen wel een feestje van. 

Binnen een paar jaar met de winkel naar een gedeelde 3e plek van NL in de AD-friettest, vanuit foodtrucks de grootste festivals van NL voorzien van echt verse friet en wekelijks  duizenden  mensen die FrietHoes-friet eten in de horeca. Dat is wat passie doet. Hij kon altijd al van iets kleins iets heel bijzonders maken. Hij was nog lang niet klaar maar het was ‘m niet gegund. FrietHoes gaat verder op zijn legende. Nu is hij voor altijd een bron van inspiratie en vragen we ons vaak nog af: What Would Joost Do?

 

Positief verrassen

Mensen blij maken door ze positief te verrassen. Dat is waarom we bij Friethoes doen wat we doen: friet bakken. Of het nou in onze fabriek is waar we friet voorbakken voor honderden restaurants, in één van onze foodtrucks of in de winkel. Het zorgt voor blije klanten die positief verrast worden door iets simpels als verse friet. En daar worden wij dan weer blij van.

Maar hoe dan?

Er zijn vier kernwaarden waar wij heilig in geloven. Beloftes aan onszelf waar we ons elke dag aan willen houden. Want als we dat doen, wordt onze missie werkelijkheid.

Spelenderwijs

Wij faciliteren graag het maken van plezier. Want als onze mensen blij zijn, dan zijn wij en onze klanten dat ook. Verplicht lol maken en hebben in je werk en met collega’s vinden we dus super belangrijk. Daarom staat er altijd na een werkdienst een koud biertje voor je klaar. En organiseren we bijvoorbeeld elk jaar een personeelsfeest waar iedere werknemer al maanden reikhalzend naar uitkijkt. Maak er een feestje van wanneer dat kan!

Vakmanschap

Niet beunen. Daar wordt namelijk niemand blij van. We dragen zorg voor een professionele werkhouding in alle facetten. We werken samen met betrouwbare en gespecialiseerde partijen. We geloven heilig in ons concept en staan voor de beste kwaliteit friet. Daar maken we het verschil. 

Karma

We vinden het super belangrijk om altijd ietsje meer te geven dan er verwacht wordt. Of het nou gaat om aandacht, energie, een “karma-klus” voor een goed doel of iets kleins als een extra dot mayonaise. Positief verrassen kan op verschillende manieren. We werken met liefde voor ons product, onze klanten en de natuur. Dat alles noemen wij Karma.

Optimistisch

We staan altijd open voor kansen die we zien en pakken die met beide handen aan. We geven altijd vol gas bij alles wat we doen. En als het dan eens een keertje tegen zit, dan helpt het feestje maken ons de dag wel door.

met passie voor friet

voor je friet info

Ben jij van de pers en wil je aandacht besteden aan FrietHoes en onze verse friet? We horen het graag als we je kunnen helpen bij het schrijven van een artikel, of als je een video bij ons wilt komen maken. Wie weet heb jij dat ene te gekke idee om FrietHoes nog meer friet-famous te maken! Dat vinden wij alleen maar leuk.

Stuur dan vooral een mailtje naar marketing@friethoes.nl. En laat na publicatie even weten wát je hebt geplaatst over FrietHoes, want dan zijn we helemaal blij. Artikelen, linkjes, video’s en al je andere creaties mogen naar marketing@friethoes.nl

Hier download je algemene informatie over FrietHoes. Restaurants kunnen hier terecht voor beeld en foto’s, terwijl evenementen hier kunnen klikken. 

voor school

Jij wilt je spreekbeurt over friet houden, over verse friet zelfs! Nu ben je daar bij ons aan het juiste adres, want wij maken al een tijdje verse friet in onze ambachtelijke fabriek in Haarlem. En hoe het maken van verse friet gaat en hoe we dat zo duurzaam mogelijk proberen te doen, vind je in dit FrietHoes FrietOverzicht. Downloaden maar en beginnen! 

Oh en laat je het ons weten als je een goed cijfer hebt gekregen? Dat kan via info@friethoes.nl. Succes! 

illustration-potato
banner image