image
25.10.17

Het gaat goed met Friethoes, en dat is mooi. Sinds onze eerste stappen in 2009 is het snel gegaan: een winkel, een foodtruck, drie foodtrucks, een fabriekje, zes foodtrucks, een grote-jongens fabriek en een productielijn voor de horeca en twee miljoen kilo aardappels per jaar. Om die aardappels gaat het natuurlijk, zoals altijd eigenlijk.

De beste

We hebben altijd gezegd dat we de allerbeste aardappels uitzoeken voor onze friet. Tot nu toe waren dat, zo lang het kon, biologisch geteelde, want die smaakten vaak het best. Conceptueel paste biologisch ook goed in onze visie van verantwoord ondernemen, net als zero waste, lokale productie, en groene energie. Dat zijn dingen waar we iedere dag mee bezig zijn.

Als je wilt, vertellen we je er eindeloze verhalen over.

Stabiel, lang en lekker

Een paar matige aardappeljaren hebben ervoor gezorgd dat er steeds minder keuze voor ons is. En dat betekende dat we gedwongen werden om concessies te doen aan de vorm, smaak en structuur. En dat willen we niet. Daarom gebruiken we vanaf nu ook niet-biologische aardappels.

Zodat we weer kunnen doen waar het allemaal om begonnen was: prachtige stabiele, mooie en lange friet maken waar iedereen met veel plezier zijn tanden in zet.

We hopen dat ze je smaken en neem vooral contact op als je nog vragen hebt.

Bird

Friethoes bakt verse friet op evenementen.

Meer weten?

illustration-potato