image
19.10.16

We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Te kleine stukjes of met te veel schil, mooie smakelijke aardappel maar ongeschikt voor friet.

Bij FrietHoes zijn we er heilig van overtuigd dat de wereld er leuker op wordt als we allemaal net ietsje meer ons best doen. Dus zoveel mogelijk biologisch, geen toevoegingen aan hun friet en werken met milieuvriendelijke verpakkingen.

Daar hoort lekkere aardappel weggooien dus niet bij.

En toen was daar boer Petrie

Bijna 14.000 kilo aardappels, 7.500 kilo friet. Oftewel 25.000 porties -met een dotje mayo her en der- werden tijdens de laatste editie van Mysteryland gebakken door de mensen van FrietHoes. Dus toen bleek dat aardappelboer Petrie naast het terrein van Mysteryland zijn velden heeft, werd hij al snel onze nieuwe beste vriend. Petrie heeft met de hand zijn verse aardappelen gerooid waar vervolgens super lekkere friet van gemaakt is. Nog geen 200 meter verder werd deze Petrie FrietHoesFriet op de camping van het festival verkocht. Helemaal passend in de lokale filosofie van Mysteryland en tijdens een vodka aan de bar ontstond toen hét idee.

Want van die met zoveel liefde geoogste aardappel moesten we ook al die snijresten weggooien. Of dus niet… Want wordt vodka niet ook van aardappel gemaakt?

Wat overbleef van Petrie’s aardappelen werd direct naar de vrienden van Mofongo’s Distillery gestuurd. Nu nog een mini hoeveelheid, maar we hebben nu het recept in handen. Onze enige echte Friet Vodka.

25 flesjes van 200ml, het is nog bijna niets. Als je ons weet te overtuigen dat het aan jou besteed is, willen we best afstand doen van een van onze baby’s. Maar nu we onze FrietFabriek draaiende hebben en we ook aan horeca zijn gaan leveren, hebben we goede hoop op een constante stroom snijresten naar de stookketel.

Doen we er snel eentje? Na zdrowie!

Bird

Friethoes bakt verse friet op evenementen.

Meer weten?

illustration-potato