Zondag 3 februari is het Superbowl Sunday en dan wordt niet alleen dé American Football-wedstrijd van het jaar gespeeld maar er wordt ook wereldwijd bijna 13 miljoen kilo friet gegeten. Wij dragen daar graag een frietje aan bij met cheesy FrietHoes-fries met lente-ui en jalapeños. Hierbij het recept:
Ingrediënten
FrietHoes verse friet
jalapeños
koriander
lente-ui
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml volle melk
200 gram oude kaas
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel kurkuma`
Bereiding
Meng de bloem met de specerijen. Verhit de boter in een grote pan tot hij net stopt met bruisen. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem toe tot er een dikke pasta ontstaat. Voeg de melk toe, terwijl je met een garde de massa glad mengt. Breng de saus rustig aan de kook. Voeg de geraspte kaas toe en maak op smaak met peper en zout. Serveer de saus over een portie vers afgebakken FrietHoes-friet. Maak af met jalapeños, koriander en lente-ui.