image
24.07.17

Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is natuurlijk het vinden van de beste (friet)aardappel van het moment. Daar zijn we eigenlijk het hele jaar mee bezig.

Elk seizoen is weer anders. Het ene ras versuikert wat sneller door het jaar heen, het andere wordt beter als hij even heeft gelegen. Dus elke week testen we wat onze boeren hebben en of dat de huidige aardappel overtreft. Een paar keer per jaar is het zo ver:

En zo’n moment is nu! Er is namelijk een nieuwe oogst! Nieuwe oogst uit Spanje wel te verstaan.

In Nederland komen de beste piepers pas over een paar weken uit de grond, vandaar dat we het even over de grens moesten zoeken. Vorige week geproefd en we gingen een klein beetje uit ons dak. Een mooie Agria die net uit de grond komt uit de omgeving van Zaragoza en grotendeels met de hand is geoogst.

Hij bakt mooi lichtgeel af en heeft nog een flinterdun schilletje.

De nieuwe (bio)oogst uit Nederland laat nog een paar weekjes op zich wachten maar we wilden deze kans niet voorbij laten gaan. Dus vanaf 26 juli gebruiken we alvast deze Spaanse pieper! Half augustus testen we alle aardappels die in Nederland uit de grond komen en melden we ons zeker weer.

Eet smakelijk!

Bird

Friethoes maakt verse friet voor horeca.

Meer weten?

illustration-potato