Friet is goed voor je, we hebben een echt onderzoek!
Het wat ons betreft nu nog veel meer gerenommeerde Food Chemistry heeft een onderzoek naar ons hart gepubliceerd.
Friet is goed.
Oké, we kunnen niet zeggen dat de calorieën zijn afgenomen. Maar het blijkt dat gefrituurde aardappel, pompoen en tomaat veel meer antioxidanten bevatten dan gekookt of gebakken.
We wisten al dat het toevoegen van een vetstof aan gezellige groenten en knollen de lichaamsopname van vitamines A, D, E en K bevorderd. Maar wat blijkt, in een gezonde olie en met de juiste temperatuur gefrituurd, gaat dat principe gewoon een stapje verder. Op een bijna magische wijze blijken de gezonde fenolen uit de olie door de aardappel en zijn vriendjes te worden opgenomen.
Wat een feest, meer voedingsstoffen in een friet dan in een gekookte patat, wel als hij goed gefrituurd wordt. Maar daar hebben wij de goudgele FrietHoes regels voor:
1) Wees lief voor friet
2) Gebruik een schep
3) Laat de friet lekker zwemmen
4) 3-4 minuten afbakken
Wil je meer over het onderzoek lezen, dan kan dat hier.