image
29.03.19

Zo duurzaam mogelijk onze friet maken, dat vinden wij belangrijk. Zo streven we er naar om een zero waste bedrijf te worden, want zeg nu zelf: restafval sucks!

Om daarvoor stappen in de goede richting te zetten, maken we al gebruik van verpakkingen gemaakt van bio-afbreekbaar plastic en gerecycled papier en poetsen we onze wagens met biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel.

Lokale aardappelen

Onze verse friet wordt gemaakt van aardappelen die uit Nederland komen. Dat is al behoorlijk lokaal, want zo groot is ons land niet. Maar nog liever proberen wij gebruik te maken van telers en boeren die nog dichter uit de buurt komen. Soms doen we dat heel letterlijk, tijdens het festival Mysteryland bakten we friet van aardappelen die achter het festivalterrein groeien.

Aangezien een aardappel rond is en friet niet, houden we ook restafval over bij het produceren van onze verse friet in de frietfabriek in Haarlem. Daar hebben we ook een goede oplossing voor.

Zo maakten we er al wodka, twee biertjes (Schillenbier en Schillen Blond) en De Balletjes mee. Enne, lekker dat die zijn!

Verse en eerlijke grondstoffen

Daarnaast gebruiken we bij de productie en bereiding van onze verse friet zoveel mogelijk verse en eerlijke grondstoffen. Zo gebruiken we zoveel mogelijk lokale aardappels en lokale ingrediënten en draait onze frietfabriek in Haarlem op groene stroom. Ook bakken we onze gesneden aardappelen voor in 100% e-nummervrije zonnebloemolie.

Laag energieverbruik

En dan zijn er nog onze frietwagens nog! Zo hebben deze LED-verlichting aan de binnen en buitenkant en gebruiken we zelfs in een van onze wagens vier hoogrendements frituurs met een zeer laag energieverbruik, zonnepanelen op het dak (wat acht uur lang operationaliteit betekent zonder stroomtoevoer) en een gastank die gevuld kan worden met groene LPG. Op deze manier proberen we onze friet wat ‘groener’ te maken!

Bird

Friethoes bakt verse friet op evenementen.

Meer weten?

illustration-potato