image
21.02.20

Momentje, hoor. Onze eerste echte kledinglijn, samen met Kuyichi, is een feit!

Kijken naar wat er beter kan, daar is FrietHoes altijd mee bezig.

Onze kleding bijvoorbeeld, die mocht wel wat groener.

In het verleden had FrietHoes in Kuyichi al een duurzame kledingpartner en die samenwerking is nu nieuw leven ingeblazen. Maar dan wel net even anders. Met een eigen kledinglijn dus, te beginnen met een trui en een T-shirt. Voor iedereen die FrietHoes-kleding wil dragen en op die manier helpt de modebranche te verduurzamen met mooie kwaliteitskleding. Met illustraties van de Haarlemse stripkunstenaar Joost Swarte.

Enne, Kuyichi is er net zo blij mee als wij dat zijn en dat lees je hier.

(tekst gaat verder onder de foto’s)


De aardappel van het moment

En mocht je je nu afvragen wie ons model, naast onze eigen Sebastiaan natuurlijk, is… Dat is boer Jan van Rijn, de man die verantwoordelijk is voor de piepers waar wij momenteel onze verse friet van bakken. En die pieper? Dat is een Agria van boerderij Van Rijn uit de Vierambachtspolder. Een aardappel die met de hand wordt geselecteerd waardoor onze verse friet gemaakt wordt van het beste van het beste. En dat vinden wij fijn, want zo wordt onze friet alleen nog maar lekkerder. Al meer dan tien jaar teelt boer Jan van Rijn frietaardappelen. Net zolang als wij onze frieten bakken dus. Kan geen toeval zijn.

10 jaar frietaardappelen. 10 jaar verse friet. Kan geen toeval zijn.

De piepers van Jan zijn al jaren geroemd in de omstreken van Vierambachtspolder en werden daar vroeger zelfs met paard en wagen bezorgd. Nu bakken wij de komende tijd ook onze verse friet van deze Agria’s en brengt Jan ons de lente in. En het afbakadvies? Drie minuten op 175º is alles wat je moet doen voor het beste resultaat. Veel bakplezier!

Bird

Friethoes bakt verse friet op evenementen.

Meer weten?

illustration-potato