25.02.20
Hij is weer in the pocket: de ISO 22000-certificering! Drie jaar geleden begonnen we voor het eerst met het bakken van onze verse friet volgens de ISO 22000-norm, een internationaal ISO-voedselveiligheidcertificaat.
Ook dit jaar liet DNVG ons weten dat we weer voldoen aan alle eisen. Welke dan?
- Het plaatsvinden van systeemmanagement
- Het in kaart brengen van de voedselveiligheidrisico’s
- Het voldoen aan het basiswaardenprogramma
- Het voldoen aan de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)-principes. HACCP is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen.
- Het voortdurend actualiseren en verbeteren van het managementsysteem, met focus op de voedselveiligheid.
- Het plaatsvinden van interactieve communicatie.
Nu kunnen we die eisen ook nog eens precis uitleggen, maar dat wordt een boekwerk van honderden pagina’s/ Het belangrijkste is dat we er bij het maken van onze verse friet alles aandoen om de voedselveiligheid te garanderen.
En daar zijn we best trots op!
Wil jij echt alles weten over de ISO 22000-certificering? Stuur dan een mailtje naar info@friethoes.nl en we beantwoorden al je vragen!