image
11.03.19

Eet je ook een weekje geen vlees tijdens de Nationale Week zonder vlees? Onze verse friet mag je altijd eten en al helemaal met kruiden en bieslookmayonaise. Het recept vind je hier:

Ingrediënten

1 eidooier
1 eetlepel Dijonmosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
275 ml zonnenbloemolie
1/4 bos bieslook
10 blaadjes basilicum
3 takjes kervel
verse friet van FrietHoes

Bereiding

Maak eerst bieslookolie door de bieslook grof te snijden en vervolgens met een staafmixer of blender door je olie heen te draaien. Maak de mayonaise door de dooier, mosterd en azijn met elkaar met mengen en al kloppend met een garde de bieslookolie toe te voegen. Maak op smaak met zout.

Rol de blaadjes basilicum tot een ‘sigaartje’ en snijd deze tot ragfijne reepjes. Pluk de blaadjes van de kervel. Hussel de kruiden door een kom vers afgebakken friet et voila!

Bird

Friethoes maakt verse friet voor horeca.

Meer weten?

illustration-potato