image
22.03.19

Wij van FrietHoes houden van friet; van verse, ambachtelijke en onbehandelde friet. Wij zijn niet de enigen. Door heel Nederland werken er steeds meer chefs met verse friet. En dat maakt ons een tikkeltje nieuwsgierig, want wat doen deze chefs nu met verse friet? We vroegen het deze week aan Jasper, chef en eigenaar van Tent 6 in Zandvoort.

Vers

‘Bij Tent6 denken we heel erg uit het oogpunt: wat zouden we zelf willen zien en eten als we op het strand zijn? Je ziet daarom veel planten bij ons binnen én buiten. En ook halen we elke twee weken mooie, verse bloemen op de markt zodat het er allemaal net wat frisser uitziet. Ook de menukaart is op die manier ingestoken. Je wilt niet alleen maar saté of vet eten als je op het strand bent, maar ook liever een salade met brood of frietjes erbij. We hebben daar heel erg rekening mee gehouden op de kaart en werken nagenoeg alleen met verse en lokale producten. Door creatief met de producenten om te gaan, is dat zelfs op het strand mogelijk. We verwerken de producten direct en daarnaast werken we met veel oude kooktechnieken zoals inleggen en wecken van groenten. Hierdoor zijn alle producten langer houdbaar en heel lekker! Soms zijn er dan wel dingen op, want we werken graag met vers. Maar gelukkig krijgen we dagelijks een verse voorraad.’

Frietje erbij

‘Verse friet is bij ons een bijgerecht. Bij gerechten als de burger of steak tartaar krijg je er een kleinere portie bij, maar veel mensen en dan ook echt veel bestellen friet ook als los of zelfs om mee te nemen het strand op.’

We hadden nooit verwacht dat we zoveel friet zouden verkopen.

‘Het eerste jaar werkten we nog met diepvriesfriet, maar de verse friet van FrietHoes past honderd keer beter bij ons concept. We zijn echt nog steeds bij met de overstap! Bij de friet serveren we een huisgemaakte mayonaise, die we net als alles wat we hier verder serveren zelf from scratch maken. En hij smaakt net een tikkeltje anders dan andere mayo’s, maar past perfect bij de friet van FrietHoes.’

Over Tent 6

strandafgang 6, Boulevard Paulus Loot, Zandvoort
www.tent6.nl
www.facebook.com/tentzes
www.instagram.com/tent_6

Bird

Friethoes maakt verse friet voor horeca.

Meer weten?

illustration-potato