image
26.03.19

Wij van FrietHoes houden van friet, maar drinken graag een biertje. Onze Haarlemse vrienden van Jopen doen dat ook en brouwden zelfs een biertje gemaakt van de resten van onze friet: Schillen Blond. Maar wat doen zij nog meer met friet, behalve er bier van brouwen? We vroegen het aan Bram, chef van Jopenkerk in Haarlem.

Gastvrijheid

‘Bij Jopenkerk staat verse friet apart op de kaart. Op deze manier kunnen gasten zelf kiezen of zij friet een toegevoegde waarde vinden bij onze hamburger. Ook is een portie friet los te bestellen. Om die reden verkopen wij bijvoorbeeld ook geen porties bitterballen, maar alle soorten bittergarnituur per stuk. Simpelweg om de gastvrijheid naar onze gasten toe te verhogen.’

Friet heerlijk met bier

‘We verkopen veel friet, heel veel friet en serveren daar in principe mayo van DeVlaendere bij. Maar soms hebben we daar ook mayonaise gemaakt van ons eigen biertje Mooie Nel bij.’

Enne, eerlijk is eerlijk: onze gasten drinken graag een Jopen Schillen Blond bij de FrietHoes-friet die wij serveren.

Over Jopen

Gedempte Voldersgracht 2, Haarlem
www.jopenbier.nl
www.facebook.com/JopenkerkHaarlem
www.instagram.com/jopenkerk_haarlem

Bird

Friethoes maakt verse friet voor horeca.

Meer weten?

illustration-potato