Met de deur in huis: 2017 lijkt een goed aardappeljaar. Het werd nog even spannend met al die regen in oktober, maar alle aardappels zijn inmiddels met succes gerooid en we kunnen ons geluk niet op. Toen de laatste Nederlandse Agria’s uit de klei werden getrokken hebben wij even een flesje ontkurkt.
We hebben de meeste aardappels van onze boeren al getest. Het waren ruim 20 verschillende partijen. Sommigen vielen snel af maar een aantal partijen leken het te halen.
De winnaar voor de komende maanden is in ieder geval een heerlijke Agria, uit de zware Hollandsche klei.
Mooi gemiddeld droogstofgehalte, duidelijke, bloemige aardappelsmaak en een prachtig formaat voor lange stabiele friet. Bij het afbakken blijft de friet mooi smeuïg van de binnen en krokant en goudgeel van buiten.
Dat wordt smullen jongens.
Afbak advies: 3,5 min op 175 graden
Natuurlijk liefst in 100% zonnebloemolie.