image
11.01.23

De verse friet van FrietHoes is puur natuur, dagvers en ambachtelijk. Maar FrietHoes-friet word je niet zomaar. Alleen de allerbeste aardappelen zijn goed genoeg voor onze verse friet...

… en de beste aardappel betekent voor ons vooral “de lekkerste aardappel”. Wij selecteren onze aardappel natuurlijk ook op kleur, croque en andere eigenschappen: maar de smaak is altijd het belangrijkst.

Nieuw jaar, nieuwe oogst agria’s!

Yes, de nieuwe oogst is er! De komende tijd werken we met de Agria aardappelen van teler Dogterom uit Oude-Tonge. De lekkerste van de nieuwe oogst. Én dat proef je.

Eindeloos hebben we getest – we kunnen geen aardappel meer zien;) – en zijn uiteindelijk toch weer in Oude-Tonge uitgekomen.

Vers uit de Hollandse kleigronden en wederom uit Oude-Tonge. De Agria aardappelen zijn gekozen vanwege de hoge kwaliteit en geschiktheid van de gronden en daarom het meest passend voor frites aardappelen en wij zij het met ze eens. De friet van deze pieper heeft een goede bite, heerlijke smaak en mooie goudgele kleur zoals je van ons gewend bent!

Het is je vast niet ontgaan dat afgelopen jaar een zonnig en daarom lastig jaar is geweest qua droogte, hierdoor kon er minder en niet op dezelfde manier beregent worden. Dit resulteert in een (iets) kleinere aardappel en een (iets) kleinere snijmaat. Daarentegen is het dus een mooi zonnig jaar geweest, zit de knol nog voller met suikers en zetmelen wat de aardappel nog meer smaak geeft! Vandaar onze keuze voor de pieper van het moment.

De friet van deze Agria’s is krokant met een smeuïge puree. De smaak is zoals je die van ons gewend bent: pure aardappel met een licht zoetje. Afhankelijk van je frituur bak je deze in 3,5 tot 4 minuten af op 175 graden. Omdat het nieuwe oogst betreft zal ‘ie wat lichter afbakken.

Wil je meer weten over deze pieper? Mail ons dan via horeca@friethoes.nl of bel even naar 023 205 2088. En uiteraard houden we je weer op de hoogte van een volgende aardappelwissel, want onze belofte blijft altijd: de beste aardappelen voor de lekkerste verse friet.

Bird

Friethoes maakt verse friet voor horeca.

Meer weten?

illustration-potato