Het meest bestelde gerecht bij MILK, het café en restaurant van de Melkweg, in Amsterdam? Friet, maar dan wel verse, ambachtelijke en onbehandelde friet. Dat vinden wij fijn en daarom voelden wij chef Jermaine eens aan de tand over het gebruik van verse friet in de keuken van MILK.
Seizoensgebonden
‘MILK is nu sinds oktober open en op de kaart staan eigenlijk alleen maar die ik zelf hartstikke lekker vind. We hebben daar geen strikte lijn in en dat is heel fijn qua koken. Onze keuken is wel seizoensgebonden dus daar haal ik al veel inspiratie uit. Daarnaast word ik ook geïnspireerd door de reizen die ik maak. Zo ben ik afgelopen jaar naar Japan geweest en dat zie je terug in de gerechten die bij MILK op de kaart staan.’
Friet is wel een favoriet onder ons publiek.
‘In Nederland houden we nu eenmaal van aardappelen en verse friet hoort daar zeker bij. Ik denk dat elke tafel wel een portie friet bestelt, ongeacht elk hoofdgerecht er gegeten wordt.’
Divers publiek
‘Koken voor MILK is leuk omdat we een heel divers publiek hebben. Er komen mensen die naar het theater of een concert gaan, maar ook mensen die een avondje fijn willen tafelen. Zo komen we binnenkort met een viergangen-menu waarmee ik veel mensen hoop te trekken. Daarnaast hoop ik dat MILK de Melkweg ook op de kaart zet als een hippe plek waar je goed kunt eten door een uitgebreide kaart. Mét friet natuurlijk, maar ook met heel veel ander lekkers.’
Over MILK
Marnixstraat 409, Amsterdam
www.melkweg.nl/milk
www.facebook.com/milkcafeamsterdam
www.instagram.com/milkcafeamsterdam