• 'De karma-aardappels van FrietHoes'

    Onze verse friet is sinds kort verkrijgbaar bij Marqt en dat vinden zij net zo leuk als wij want ze schreven e... Lees verder

  • The making of... De Balletjes

    Ze zijn genomineerd voor een Horecava Innovation Award 2019, maar hoe worden De Balletjes gemaakt en wat vinde... Lees verder

  • Lancering Schillen Blond bij Jopen!

    Wat een vette avond! Vorige week lanceerden we op donderdag 29 oktober in Jopenkerk Haarlem ons tweede biert... Lees verder

  • FrietHoes X Jopen collab: Schillen Blond

    Wat zijn we trots op deze collab: FrietHoes en Jopen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw biertje, Sc... Lees verder

  • Droge zomer, kleine aardappel

    Zoals jullie misschien in het nieuws hebben vernomen, is de oogst van de aardappelen aanzienlijk minder in opb... Lees verder

  • FrietHoes van alle Marqt-en thuis!

    Thuis ook de verse friet van FrietHoes klaarmaken? Dat kan, want vanaf vandaag is onze verse friet ook te koop... Lees verder

  • And the nominees are...

    Vet nieuws om deze ochtend mee te beginnen want FrietHoes is met De Balletjes genomineerd voor de Horecava Inn... Lees verder

  • Job alert: stagiair(e) Eventmanagement & Marketing/communicatie gezocht!

    Wij zijn een ambitieus en jong horecabedrijf, gespecialiseerd in het bakken van verse friet, gemaakt van de al... Lees verder

  • 'Wij hebben altijd de beste aardappel van het moment'

    Wow, daar staan we dan met een interview zo op de blog van groothandel Rungis over onze verse friet!... Lees verder

  • Fry before you die: bedrijfsleider winkel FrietHoes gezocht!

    FrietHoes is een sterk groeiende en creatieve organisatie. Wij hebben een winkel op de Kruisweg in Haarlem en ... Lees verder

  • Wie zaait, die oogst!

    Langzaam komt ie nu weer uit de grond: de nieuwe oogst! FrietHoes heeft weer een mooie Agria uit de Zeeuwse kl... Lees verder

  • FrietHoes aan de Bal(letjes)

    FrietHoes maakt zo duurzaam mogelijk verse friet, maar een aardappel is rond en frieten vierkant. We houden du... Lees verder

  • Joris Bijdendijk gaat nog een stapje verder

    Al een paar jaar werkt restaurant Rijks in het Rijksmuseum met verse friet van FrietHoes. En daar zijn wi... Lees verder

  • Verse friet van FrietHoes nu landelijk verkrijgbaar.

        Wij maken oa verse voorgebakken friet speciaal voor de horeca. Elke dag starten onze bakk... Lees verder

  • Frietnerdnieuws: een nieuwe snijmachine!

    In de wereld van frieterij zijn er weinig innovaties om echt heel erg opgewonden van te raken. Je maakt je dru... Lees verder

  • De winnende aardappel van het nieuwe seizoen

    2017: een vintage pieperjaar? Met de deur in huis: 2017 lijkt een goed aardappeljaar. Het werd nog even spann... Lees verder

  • Wat als bio eigenlijk niet zo logisch is?

    Het gaat goed met Friethoes, en dat is mooi. Sinds onze eerste stappen in 2009 is het snel gegaan: een wi... Lees verder

  • Nieuw! De Friethoes Romney voor meerdaagse events

    Nieuw! De Friethoes Romney voor meerdaagse events! Met of zonder wielen, we voegen graag nieuwe friet-concept... Lees verder

  • Dagverse stagiaire gezocht!

    Friethoes zoekt een dagverse: Stagiaire Marketing & Communicatie   Over Friethoes Friethoes ... Lees verder

  • Alle friet Mysteryland ultra lokaal!

    Alle friet op Mysteryland gemaakt met aardappels van naastgelegen boer!  Ultra localGespot, een ech... Lees verder

  • Nieuwe oogst!

    Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is ... Lees verder

  • Friethoes Schillenbier; speciaal bier van snijresten

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Wat ... Lees verder

  • Toch weer de beste friet van Haarlem (en Amsterdam)!

    Trots op onze frietbakkers in de winkel! Een 9 van het AD maar van ons krijgen ze een dikke 10. Grote klasse.&... Lees verder

  • FrietHoes The Movie

    De lekkerste friet komt niet zomaar uit de lucht in je patatzak vallen. Elke dag doen wij onze stinkende best ... Lees verder

  • Friethoes haalt ISO 22000 certificaat

    Een grote stap voor onze frietfabriek! FrietHoes friet wordt nu officieel onder de ISO 22000 norm gebakken. En... Lees verder

  • Nu van friethoes: de agria, frietprinses

      Er was eens, in een aardappelveld hier heel dichtbij, een man die echt van friet hield. Hij voelde ech... Lees verder

  • Het is bewezen: Friet is goed voor je

    Friet is goed voor je, we hebben een echt onderzoek! Het wat ons betreft nu nog veel meer gerenommeerde Food ... Lees verder

  • Zeg je nou patat of friet?

    Friet natuurlijk! Hieronder een geheel partijdige uiteenzetting waarom je FrietHoesFriet nooit –maar dan... Lees verder

  • Vol trots: FrietHoes Vodka

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Te k... Lees verder

  • Verse Friet, hoe moet dat nou wel en hoe niet?

    FrietHoesFriet is vers en dat maakt ons net even anders dan de veelgebruikte fabrieksfriet. Onze Friet is... Lees verder

  • FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

    Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voo... Lees verder

  • Beste Biologische Friet Award!

    De frietisten van ieders favoriete blog reiken jaarlijks hun Frietopia Awards uit. FrietHoes loopt dit jaar zi... Lees verder

  • Gedeelde derde plek in AD friettest!

    Met een 9,5 staan we formeel op plek 9 van de beste friet van Nederland in het de AD Friettest 2014.  &n... Lees verder

FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk de dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn wij de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via groothandels gaat uitleveren. Maar toch is dat niet waar het om gaat.

Friet met karma
Bij FrietHoes zijn wij er heilig van overtuigd dat de wereld er leuker op wordt als we allemaal net ietsje meer doen om ‘m ook leuker te maken. Dus een milieuvriendelijke verpakking, biologisch waar mogelijk en vooral geen toevoegingen of behandelingen. FrietHoes chef Joost Hoes: ‘Iedereen wordt het gelukkigst van een chef die zelf de aardappel tot zijn eigen verse friet maakt. Maar wij weten uit eigen ervaring ook hoeveel tijd en geld dat kost.’

Om dat te veranderen huurden we een ruimte in een leuke hoek van Haarlem te midden van wijnleveranciers en speciaal bierbrouwerijen. Een flinke verbouwing met vooral oog voor de koelinstallatie. ‘Het goed terugkoelen kost normaal gesproken het meeste tijd, maar is ook de belangrijkste stap in het proces. Hoe sneller dat gaat, hoe langer de friet echt vers blijft en krokant afbakt.’ Joost legt uit hoe belangrijk dat is: ’Wat nu op de markt is en door industriële frietbakkers verse friet wordt genoemd, is alsnog zo behandeld dat het een maand ‘vers’ kan blijven en dat proef je gewoon.”

Echt dagvers
Elke vorm van rotzooi in de friet is bij FrietHoes uit den boze. Dus zelfs niet blancheren of invriezen. Daarom leveren wij binnen 24 uur van pieper tot pas, met als resultaat smaakvolle friet zonder behandelingen of toevoegingen, die zeker vier dagen lang lekker vers smaakt. Eerst in samenwerking met Rungis het concept beproefd, nu in samenwerking met een landelijk netwerk van verschillende groothandelaren. De broer van Joost, Sebastiaan Hoes vertelt: ‘We moesten de juiste partners zoeken die ook bereid waren dat stapje meer te zetten om het logistiek mogelijk te maken zes dagen in de week echt verse friet bij mensen te kunnen krijgen.’

Nu er aantal partners zijn gevonden kunnen we gaan beginnen met onze missie van echte friet voor iedereen. Sebastiaan legt uit: ‘Dat Nederland klaar is voor meer echte en duurzame producten is oud nieuws. In elke frietverkiezing staan de dagverse frieten bovenaan en met industriële friet kom je eigenlijk niet meer weg in de horeca. Tegelijkertijd kan je niet verwachten dat elk restaurant ineens een extra kok aanneemt voor de friet.'

Gewoon uitproberen
Elke restaurateur kan op de site van FrietHoes met een druk op knop een proefverpakking aanvragen. Joost zegt: ‘We vinden het zelfs wel lachen als een chef een keer een proefpakketje bestelt voor het personeelseten.’ Ze zullen de friet ook aan een hoop chefs moeten laten proeven om hun missie te laten slagen: ‘We willen uiteindelijk dat FrietHoes friet net zoals een ambachtelijke kroket echt besteld wordt. Niet als anoniem bijgerecht uit de industrie, maar iets waar je voor kiest omdat je weet dat het vers en echt lekker is. Doodeng om te zeggen, maar we hopen wel een beetje de Kwekkeboom van de friet te worden.’

Klik hier voor Friet!