• 'De karma-aardappels van FrietHoes'

    Onze verse friet is sinds kort verkrijgbaar bij Marqt en dat vinden zij net zo leuk als wij want ze schreven e... Lees verder

  • The making of... De Balletjes

    Ze zijn genomineerd voor een Horecava Innovation Award 2019, maar hoe worden De Balletjes gemaakt en wat vinde... Lees verder

  • Lancering Schillen Blond bij Jopen!

    Wat een vette avond! Vorige week lanceerden we op donderdag 29 oktober in Jopenkerk Haarlem ons tweede biert... Lees verder

  • FrietHoes X Jopen collab: Schillen Blond

    Wat zijn we trots op deze collab: FrietHoes en Jopen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw biertje, Sc... Lees verder

  • Droge zomer, kleine aardappel

    Zoals jullie misschien in het nieuws hebben vernomen, is de oogst van de aardappelen aanzienlijk minder in opb... Lees verder

  • FrietHoes van alle Marqt-en thuis!

    Thuis ook de verse friet van FrietHoes klaarmaken? Dat kan, want vanaf vandaag is onze verse friet ook te koop... Lees verder

  • And the nominees are...

    Vet nieuws om deze ochtend mee te beginnen want FrietHoes is met De Balletjes genomineerd voor de Horecava Inn... Lees verder

  • Job alert: stagiair(e) Eventmanagement & Marketing/communicatie gezocht!

    Wij zijn een ambitieus en jong horecabedrijf, gespecialiseerd in het bakken van verse friet, gemaakt van de al... Lees verder

  • 'Wij hebben altijd de beste aardappel van het moment'

    Wow, daar staan we dan met een interview zo op de blog van groothandel Rungis over onze verse friet!... Lees verder

  • Fry before you die: bedrijfsleider winkel FrietHoes gezocht!

    FrietHoes is een sterk groeiende en creatieve organisatie. Wij hebben een winkel op de Kruisweg in Haarlem en ... Lees verder

  • Wie zaait, die oogst!

    Langzaam komt ie nu weer uit de grond: de nieuwe oogst! FrietHoes heeft weer een mooie Agria uit de Zeeuwse kl... Lees verder

  • FrietHoes aan de Bal(letjes)

    FrietHoes maakt zo duurzaam mogelijk verse friet, maar een aardappel is rond en frieten vierkant. We houden du... Lees verder

  • Joris Bijdendijk gaat nog een stapje verder

    Al een paar jaar werkt restaurant Rijks in het Rijksmuseum met verse friet van FrietHoes. En daar zijn wi... Lees verder

  • Verse friet van FrietHoes nu landelijk verkrijgbaar.

        Wij maken oa verse voorgebakken friet speciaal voor de horeca. Elke dag starten onze bakk... Lees verder

  • Frietnerdnieuws: een nieuwe snijmachine!

    In de wereld van frieterij zijn er weinig innovaties om echt heel erg opgewonden van te raken. Je maakt je dru... Lees verder

  • De winnende aardappel van het nieuwe seizoen

    2017: een vintage pieperjaar? Met de deur in huis: 2017 lijkt een goed aardappeljaar. Het werd nog even spann... Lees verder

  • Wat als bio eigenlijk niet zo logisch is?

    Het gaat goed met Friethoes, en dat is mooi. Sinds onze eerste stappen in 2009 is het snel gegaan: een wi... Lees verder

  • Nieuw! De Friethoes Romney voor meerdaagse events

    Nieuw! De Friethoes Romney voor meerdaagse events! Met of zonder wielen, we voegen graag nieuwe friet-concept... Lees verder

  • Dagverse stagiaire gezocht!

    Friethoes zoekt een dagverse: Stagiaire Marketing & Communicatie   Over Friethoes Friethoes ... Lees verder

  • Alle friet Mysteryland ultra lokaal!

    Alle friet op Mysteryland gemaakt met aardappels van naastgelegen boer!  Ultra localGespot, een ech... Lees verder

  • Nieuwe oogst!

    Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is ... Lees verder

  • Friethoes Schillenbier; speciaal bier van snijresten

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Wat ... Lees verder

  • Toch weer de beste friet van Haarlem (en Amsterdam)!

    Trots op onze frietbakkers in de winkel! Een 9 van het AD maar van ons krijgen ze een dikke 10. Grote klasse.&... Lees verder

  • FrietHoes The Movie

    De lekkerste friet komt niet zomaar uit de lucht in je patatzak vallen. Elke dag doen wij onze stinkende best ... Lees verder

  • Friethoes haalt ISO 22000 certificaat

    Een grote stap voor onze frietfabriek! FrietHoes friet wordt nu officieel onder de ISO 22000 norm gebakken. En... Lees verder

  • Nu van friethoes: de agria, frietprinses

      Er was eens, in een aardappelveld hier heel dichtbij, een man die echt van friet hield. Hij voelde ech... Lees verder

  • Het is bewezen: Friet is goed voor je

    Friet is goed voor je, we hebben een echt onderzoek! Het wat ons betreft nu nog veel meer gerenommeerde Food ... Lees verder

  • Zeg je nou patat of friet?

    Friet natuurlijk! Hieronder een geheel partijdige uiteenzetting waarom je FrietHoesFriet nooit –maar dan... Lees verder

  • Vol trots: FrietHoes Vodka

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Te k... Lees verder

  • Verse Friet, hoe moet dat nou wel en hoe niet?

    FrietHoesFriet is vers en dat maakt ons net even anders dan de veelgebruikte fabrieksfriet. Onze Friet is... Lees verder

  • FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

    Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voo... Lees verder

  • Beste Biologische Friet Award!

    De frietisten van ieders favoriete blog reiken jaarlijks hun Frietopia Awards uit. FrietHoes loopt dit jaar zi... Lees verder

  • Gedeelde derde plek in AD friettest!

    Met een 9,5 staan we formeel op plek 9 van de beste friet van Nederland in het de AD Friettest 2014.  &n... Lees verder

Joris Bijdendijk gaat nog een stapje verder

Al een paar jaar werkt restaurant Rijks in het Rijksmuseum met verse friet van FrietHoes. En daar zijn wij super blij mee en trots op. Chef Joris Bijdendijk is kritisch op smaak en daarboven op ook nog eens scherp op herkomst. Van hem en zn team krijgen wij het vertrouwen om het hele jaar door de beste aardappels te zoeken en daarvan de mooiste frieten te maken. In de keuken van Rijks geven ze de friet het laatste stukje magic en wat extra liefde en dan gaat het de borden op. 

We gingen bij Joris langs met ons Schillenbier en toen ging hij nog een (circulair) stapje verder. Check het resultaat in deze video. 

Many thanks aan alle mensen bij Rijks, Joris Bijdendijk, Jessie le Comte en the filmcrew (minus de geluidsman ;) van RockStadyFilms