• And the nominees are...

    Vet nieuws om deze ochtend mee te beginnen want FrietHoes is met De Balletjes genomineerd voor de Horecava Inn... Lees verder

  • Job alert: stagiair(e) Eventmanagement & Marketing/communicatie gezocht!

    Wij zijn een ambitieus en jong horecabedrijf, gespecialiseerd in het bakken van verse friet, gemaakt van de al... Lees verder

  • 'Wij hebben altijd de beste aardappel van het moment'

    Wow, daar staan we dan met een interview zo op de blog van groothandel Rungis over onze verse friet!... Lees verder

  • Fry before you die: bedrijfsleider winkel FrietHoes gezocht!

    FrietHoes is een sterk groeiende en creatieve organisatie. Wij hebben een winkel op de Kruisweg in Haarlem en ... Lees verder

  • Wie zaait, die oogst!

    Langzaam komt ie nu weer uit de grond: de nieuwe oogst! FrietHoes heeft weer een mooie Agria uit de Zeeuwse kl... Lees verder

  • FrietHoes aan de Bal(letjes)

    FrietHoes maakt zo duurzaam mogelijk verse friet, maar een aardappel is rond en frieten vierkant. We houden du... Lees verder

  • Joris Bijdendijk gaat nog een stapje verder

    Al een paar jaar werkt restaurant Rijks in het Rijksmuseum met verse friet van FrietHoes. En daar zijn wi... Lees verder

  • Verse friet van FrietHoes nu landelijk verkrijgbaar.

        Wij maken oa verse voorgebakken friet speciaal voor de horeca. Elke dag starten onze bakk... Lees verder

  • Frietnerdnieuws: een nieuwe snijmachine!

    In de wereld van frieterij zijn er weinig innovaties om echt heel erg opgewonden van te raken. Je maakt je dru... Lees verder

  • De winnende aardappel van het nieuwe seizoen

    2017: een vintage pieperjaar? Met de deur in huis: 2017 lijkt een goed aardappeljaar. Het werd nog even spann... Lees verder

  • Wat als bio eigenlijk niet zo logisch is?

    Het gaat goed met Friethoes, en dat is mooi. Sinds onze eerste stappen in 2009 is het snel gegaan: een wi... Lees verder

  • Nieuw! De Friethoes Romney voor meerdaagse events

    Nieuw! De Friethoes Romney voor meerdaagse events! Met of zonder wielen, we voegen graag nieuwe friet-concept... Lees verder

  • Dagverse stagiaire gezocht!

    Friethoes zoekt een dagverse: Stagiaire Marketing & Communicatie   Over Friethoes Friethoes ... Lees verder

  • Alle friet Mysteryland ultra lokaal!

    Alle friet op Mysteryland gemaakt met aardappels van naastgelegen boer!  Ultra localGespot, een ech... Lees verder

  • Nieuwe oogst!

    Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is ... Lees verder

  • Friethoes Schillenbier; speciaal bier van snijresten

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Wat ... Lees verder

  • Toch weer de beste friet van Haarlem (en Amsterdam)!

    Trots op onze frietbakkers in de winkel! Een 9 van het AD maar van ons krijgen ze een dikke 10. Grote klasse.&... Lees verder

  • FrietHoes The Movie

    De lekkerste friet komt niet zomaar uit de lucht in je patatzak vallen. Elke dag doen wij onze stinkende best ... Lees verder

  • Friethoes haalt ISO 22000 certificaat

    Een grote stap voor onze frietfabriek! FrietHoes friet wordt nu officieel onder de ISO 22000 norm gebakken. En... Lees verder

  • Nu van friethoes: de agria, frietprinses

      Er was eens, in een aardappelveld hier heel dichtbij, een man die echt van friet hield. Hij voelde ech... Lees verder

  • Het is bewezen: Friet is goed voor je

    Friet is goed voor je, we hebben een echt onderzoek! Het wat ons betreft nu nog veel meer gerenommeerde Food ... Lees verder

  • Zeg je nou patat of friet?

    Friet natuurlijk! Hieronder een geheel partijdige uiteenzetting waarom je FrietHoesFriet nooit –maar dan... Lees verder

  • Vol trots: FrietHoes Vodka

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Te k... Lees verder

  • Verse Friet, hoe moet dat nou wel en hoe niet?

    FrietHoesFriet is vers en dat maakt ons net even anders dan de veelgebruikte fabrieksfriet. Onze Friet is... Lees verder

  • FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

    Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voo... Lees verder

  • Beste Biologische Friet Award!

    De frietisten van ieders favoriete blog reiken jaarlijks hun Frietopia Awards uit. FrietHoes loopt dit jaar zi... Lees verder

  • Gedeelde derde plek in AD friettest!

    Met een 9,5 staan we formeel op plek 9 van de beste friet van Nederland in het de AD Friettest 2014.  &n... Lees verder

Nieuwe oogst!

Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is natuurlijk het vinden van de beste (friet)aardappel van het moment. Daar zijn we eigenlijk het hele jaar mee bezig. Elk seizoen is weer anders. Het ene ras versuikert wat sneller door het jaar heen, het andere wordt beter als hij even heeft gelegen. Dus elke week testen we wat onze boeren hebben en of dat de huidige aardappel overtreft. Een paar keer per jaar is het zo ver: 

En zo'n moment is nu! Er is namelijk een nieuwe oogst! Nieuwe oogst uit Spanje wel te verstaan. In Nederland komen de beste piepers pas over een paar weken uit de grond, vandaar dat we het even over de grens moesten zoeken. Vorige week geproefd en we gingen een klein beetje uit ons dak. Een mooie Agria die net uit de grond komt uit de omgeving van Zaragoza en grotendeels met de hand is geoogst. Hij bakt mooi lichtgeel af en heeft nog een flinterdun schilletje. 

De nieuwe (bio)oogst uit Nederland laat nog een paar weekjes op zich wachten maar we wilden deze kans niet voorbij laten gaan. Dus vanaf 26 juli gebruiken we alvast deze spaanse pieper! Half augustus testen we alle aardappels die in Nederland uit de grond komen en melden we ons zeker weer. 

Eet smakelijk!