image
01.03.24

FrietHoes maakt SchillenBlond bier in samenwerking met Jopen B.V.

FrietHoes en de rest
Restafval sucks. Tijd om een frietje, of 2, bij te dragen aan een betere wereld. Daarvoor lopen een aantal bijzondere ambachtelijke samenwerkingen waar we stiekem best een beetje trots op zijn.  

FrietHoes X Jopen
FrietHoes en bierbrouwerij Jopen hebben voor de tweede keer de handen ineengeslagen om een (h)eerlijk biertje te maken. Schillenblond bier is niet alleen vet lekker maar dus ook best een beetje bijzonder. De aardappel snijresten van onze ambachtelijke friet zijn verwerkt in het bier. Dit resulteert in een heerlijk fris brouwsel met een klein bittertje in de afdronk. Perfect in combinatie met onze écht verse frieten. 

Maar dat is niet het enige bijzondere want het etiket is ontworpen door toch wel de leukste grafische experts die Haarlem rijk is. De heren van BrrBrr. Maar er is meer, óp dat etiket staat een unieke illustratie van niemand minder dan iconisch illustrator Joost Swarte 

Samen met deze 3 Haarlemse partijen hebben we er dus niet alleen iets lekkers maar ook weer iets moois van gemaakt. Dat mag gevierd worden, proost!  

Waar koop ik SchillenBlond?
Schillenblond bier is in beperkte oplage verkrijgbaar in de webshop van Jopen en FrietHoes. In de JopenKerk en een handvol supermarkten en slijterijen. Voor inkoop ondernemers graag een mailtje naar sales@jopenbier.nl 

Jopen BV www.jopenbier.nl
BrrBrr www.brrbrr.nl
Joost Swarte www.joostswarte.nl 

 

Bird

illustration-potato