• 'De karma-aardappels van FrietHoes'

  Onze verse friet is sinds kort verkrijgbaar bij Marqt en dat vinden zij net zo leuk als wij want ze schreven e... Lees verder

 • The making of... De Balletjes

  Ze zijn genomineerd voor een Horecava Innovation Award 2019, maar hoe worden De Balletjes gemaakt en wat vinde... Lees verder

Nieuws overzicht

Contact

Winkel

Kruisweg 43
2011 LA Haarlem

Maandag t/m zondag van 12:00 tot 20:00

Postadres

Kuppersweg 29
2031 EA Haarlem
Tel: 023-2052088 

Email algemeen: info@friethoes.nl
Email trucks en mobiele winkels: evenementen@friethoes.nl
Email horeca:  horeca@friethoes.nl

Of neem direct contact op met je horecagroothandel. Onze verse friet is oa te bestellen via: Rungis AGF, De Kweker, Lindenhoff, Han de Kroon Horecavers, Hocras Bussum, Sligro, Smeding, Van der Mey AGF, Den Hertog en Bidfood (voorheen DeliXL). 

Financiele informatie

Friethoes BV
BTW nr
KVK Amsterdam
IBAN nr

856156681
65547101
NL83RABO0154059005

 

 • Lancering Schillen Blond bij Jopen!

  Wat een vette avond! Vorige week lanceerden we op donderdag 29 oktober in Jopenkerk Haarlem ons tweede biert... Lees verder

 • FrietHoes X Jopen collab: Schillen Blond

  Wat zijn we trots op deze collab: FrietHoes en Jopen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw biertje, Sc... Lees verder

Producten

Bij FrietHoes doen we geen concessies. Dus wisselen we bijvoorbeeld regelmatig van aardappel. Want weet je wat het is? Als we bij Friethoes onze friet maken, dan is er maar één optie: de allerbeste aardappel vinden en dat is niet het hele jaar door dezelfde soort. Wij zijn constant bezig met testen, bakken en proeven.

We snijden de aardappelen zelf in onze FrietFabriek, en bakken ze vervolgens in een speciale mix van duurzame en natuurlijke oliën. Binnen 24 uur van pieper tot puntzak, geen gedoe met toevoegingen of behandelingen, gewoon echt verse 100% aardappelfriet. Ook onze sauzen en kaassoufflés voor de winkel maken we zelf. Met zo veel mogelijk biologische producten en volgens het beste recept wat we konden verzinnen.

Winkel

Friet is een delicatesse en zo moet je het ook benaderen. Onze winkel is een ambachtelijk proeflokaal met een authentiek interieur, gemaakt door kunstenaar Jan Heijer. Een snelle lunch, uitgebreide afhaal of een puntzak met een kater, onze winkel is waar je moet zijn.

Ons ding is friet, maar ook onze sauzen en kaassoufflés maken we zelf. De producten die we niet zelf maken, zoals onze biologische kalfsvleeskroket en onze biologische frikandel halen we direct bij een biologische boerderij. En dan weet je dat het goed zit.

Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons. Daarom wordt hier gebakken op groen gas en is het pand volledig verlicht met LED en werken onze mensen lachend in duurzame kleding. En dan is ook het schoonmaakmiddel nog biologisch afbreekbaar...

FrietHoes op locatie

Als rechtgeaarde frietbakkers komen we ook graag naar de mensen toe! Onze trucks en mobiele winkels zijn mooi, duurzaam en ook nog bere-snel. Want frituren doen we graag goed: verse friet van een lokale aardappel in top friteuses door leuke mensen. Zowel binnen als buiten, en over een biologische snack of bijvoorbeeld zoete aardappel kan altijd gepraat worden.

We draaien onze frituurpan niet om voor een Mysteryland of Defqon.1 met 35.000 porties friet. Onze trucks staan graag op festivals, ze zijn vaste prik bij, Down The Rabbit Hole, Best Kept Secret en Indian Summer Festival. Maar we zetten ook een pop-up winkeltje neer op locaties zoals de Efteling en RAI. Bij zakelijke evenementen bakken we ze ook graag goudgeel, dat deden we bijvoorbeeld al voor ASML en Kinki Kappers. Een dansfeest of zakelijke bijeenkomst; onze frituur discrimineert alleen op slechte aardappels.

Heb je ook een groep mensen die dringend behoefte heeft aan dampend hete FrietHoes friet? Vul hier het formulier in, of mail naar evenementen@friethoes.nl en we rollen zo snel mogelijk naar je toe.

Neem contact op

Echt verse friet voor de horeca

De lekkerste friet is gemaakt van de beste aardappels van het moment, is onbehandeld en wordt ambachtelijk gemaakt. Zo min mogelijk tijd en handelingen tussen aardappel en bord. Voor ons betekent dat zo snel mogelijk snijden, voorbakken en terugkoelen in onze FrietFabriek. Dus niet blancheren, niet invriezen en geen toevoegingen. Voor een horeca ondernemer betekent dat geen mise en place, maar wel constante kwaliteit en echt verse friet op tafel. Je krijgt verse voorgebakken friet geleverd die je alleen nog een paar minuten hoeft af te bakken. 

Geen rotzooi, en ook geen gedoe. We leveren onze verse voorgebakken friet in heel Nederland binnen 24 uur van pieper tot pas. We verpakken de verse friet luchtdicht en leveren ze gekoeld af via een landelijk netwerk van groothandelaren waar we mee samenwerken

Neem contact op en wij zorgen dat er snel iemand langs komt voor een proefsessie. Of bestel met de knop hieronder meteen een proefverpakking, ook leuk voor je collega's, want die hebben dan ook eens verse FrietHoesFriet bij het personeelseten. En als je ze dan stiekem zegt dat je de friet zelf gemaakt hebt, dan zullen wij het niet verklappen...

Vraag een sample aan

Welkom

Wij van Friethoes houden van friet. Maar dan wel echt vers en liefst van een lokale aardappel. Dat vinden wij het lekkerst. En ook wel zo eerlijk!

Want naast friet, houden wij van de natuur. Daarom gebruiken we bij de productie en bereiding van onze producten zoveel mogelijk verse en eerlijke grondstoffen.

Alles op zijn allerlekkerst, maar het moet er ook top uitzien. Logo van striptekenaar en ontwerper Joost Swarte en alles van hout wordt gemaakt door houtkunstenaar Jan Heijer.

Een kloppend totaalplaatje.
Dat vinden we mooi.

Met vriendelijke friet,

Sebastiaan Hoes
Joost Hoes