• Toch weer de beste friet van Haarlem (en Amsterdam)!

    Trots op onze frietbakkers in de winkel! Een 9 van het AD maar van ons krijgen ze een dikke 10. Grote klasse.&... Lees verder

  • Onze nieuwe aardappel: Eigenlijk ook heel logisch

    Wij bij Friethoes houden van friet en van de natuur. Dus maken we onze verse frieten van de lekkerste aardappe... Lees verder

  • FrietHoes The Movie

    De lekkerste friet komt niet zomaar uit de lucht in je patatzak vallen. Elke dag doen wij onze stinkende best ... Lees verder

  • Friethoes zoekt versterking voor de Frietfabriek

    Vacature Productiemedewerker met heftruck   Over FrietHoes FrietHoes is een sterk groeiende en creatie... Lees verder

  • Friethoes haalt ISO 22000 certificaat

    Een grote stap voor onze frietfabriek! FrietHoes friet wordt nu officieel onder de ISO 22000 norm gebakken. En... Lees verder

  • Friethoes zoekt een dagverse stagiaire Events

    Over FrietHoes Friethoes is een sterk groeiende, creatieve organisatie. Onze evenemententak is voornamelijk ... Lees verder

  • FrietHoes komt met winterfriet voor de horeca

    In de winter komen andere gerechten op tafel. Het is tijd voor snert en de stampotten. Menukaarten veranderen ... Lees verder

  • Nu van friethoes: de agria, frietprinses

      Er was eens, in een aardappelveld hier heel dichtbij, een man die echt van friet hield. Hij voelde ech... Lees verder

  • Het is bewezen: Friet is goed voor je

    Friet is goed voor je, we hebben een echt onderzoek! Het wat ons betreft nu nog veel meer gerenommeerde Food ... Lees verder

  • Zeg je nou patat of friet?

    Friet natuurlijk! Hieronder een geheel partijdige uiteenzetting waarom je FrietHoesFriet nooit –maar dan... Lees verder

  • Vol trots: FrietHoes Vodka

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Te k... Lees verder

  • Verse Friet, hoe moet dat nou wel en hoe niet?

    FrietHoesFriet is vers en dat maakt ons net even anders dan de veelgebruikte fabrieksfriet. Onze Friet is... Lees verder

  • FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

    Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voo... Lees verder

  • Nu in FrietHoes: the potatoe you can’t refuse…

    Wij bij FrietHoes houden van friet en van film. Deze zomer weer eens The Godfather gekeken, waar Johnny Fontan... Lees verder

  • Dit weekend FrietHoes and Friends at Indian Summer

    Dus dan heb je een groot festival en wil je je gewoon concentreren op een goeie line up. Maar je, er moet ook ... Lees verder

  • Beste Biologische Friet Award!

    De frietisten van ieders favoriete blog reiken jaarlijks hun Frietopia Awards uit. FrietHoes loopt dit jaar zi... Lees verder

  • Gedeelde derde plek in AD friettest!

    Met een 9,5 staan we formeel op plek 9 van de beste friet van Nederland in het de AD Friettest 2014.  &n... Lees verder

Onze nieuwe aardappel: Eigenlijk ook heel logisch

Wij bij Friethoes houden van friet en van de natuur. Dus maken we onze verse frieten van de lekkerste aardappel die we kunnen vinden. Het liefst een biologische aardappel. Niet alleen omdat we dat wel zo eerlijk vinden maar ook omdat die vaak nog net wat beter smaakt. 

Dan is het 2016. Nat in de lente, minstens net zo nat in de zomer, maar dan ook nog lekker warm met een zon die brandt op de plantjes. De lente leverde al waterschade op maar nu grijpt de aartsvijand van de pieper om zich heen; phytophthora. Een schimmel die het blad aantast en biologische boeren kunnen niks anders doen dan het loof wegbranden om zo verspreiding tegen te gaan. Het resultaat afgelopen september: ongeveer driekwart minder oogst van biologische aardappelen dan normaal. Toch hebben we daarvan een hele mooie hoeveelheid kunnen opkopen en de afgelopen maanden mogen omtoveren in super lekkere verse FietHoes frieten. Tot afgelopen zaterdag... 

Dat we het, in dit ultiem slechte aardappeljaar, niet zouden redden met 1 aardappel oogst was ons wel duidelijk. Dus zijn we alvast gaan zoeken. Wat doe je dan met al je principes van frietliefde en natuurliefde? Een bio-aardappel uit het buitenland, als die al te vinden is, moet die van ver komen; al die kilometers zijn nou ook niet echt best voor de wereld. 

Bij Friethoes is er lang over nagedacht, geschreeuwd, gehuild en gelukkig uiteindelijk geknuffeld. Want weet je wat het is? Als we bij Friethoes onze friet maken, dan is er uiteindelijk maar één optie: de allerbeste aardappel die we kunnen vinden. Dus hebben we een nieuwe aardappelexpeditie opgezet. Hard zoeken, want ook de reguliere teelt had het zwaar dit jaar. Maar toen vonden we een prachtige Agria en nog wel bij ons om de hoek, in onze eigen Haarlemmermeer. Echt een super oogst: Mooie goudbruine schilkleur, beetje bloemig, top voor friet en geen enge phytophtora-plekjes. Helaas dus niet 100% bio maar wel heel erg lokaal dit keer. En dat is ook mooi. 

Wij bij Friethoes houden van friet en van de natuur, dus voorlopig is de friet van Friethoes even niet bio maar mega lokaal. En dat is eigenlijk dan weer best logisch.