• 17 augustus - Bier en Frietfeestje!

    Het is gelukt! De eerste flesjes Schillenbier rollen binnenkort van de band. Gemaakt van alle schillen die we ... Lees verder

  • Nieuwe oogst!

    Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is ... Lees verder

  • GEZOCHT! Commerciele Eindbaas (M/V)

    Gezocht: Commercieel Directeur / Business Developer / iemand die zegt: "Kom we gaan even 300 nieuwe deals slui... Lees verder

  • GEZOCHT! Chef FrietFabriek (m/v)

    Gezocht: Chef FrietFabriek / Eindbaas Frietbakcrew / Chef productie en logistiek / Iemand die de hel... Lees verder

  • Friethoes Schillenbier; speciaal bier van snijresten

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Wat ... Lees verder

  • Toch weer de beste friet van Haarlem (en Amsterdam)!

    Trots op onze frietbakkers in de winkel! Een 9 van het AD maar van ons krijgen ze een dikke 10. Grote klasse.&... Lees verder

  • FrietHoes The Movie

    De lekkerste friet komt niet zomaar uit de lucht in je patatzak vallen. Elke dag doen wij onze stinkende best ... Lees verder

  • Friethoes zoekt versterking voor de Frietfabriek

    Vacature Productiemedewerker met heftruck   Over FrietHoes FrietHoes is een sterk groeiende en creatie... Lees verder

  • Friethoes haalt ISO 22000 certificaat

    Een grote stap voor onze frietfabriek! FrietHoes friet wordt nu officieel onder de ISO 22000 norm gebakken. En... Lees verder

  • Friethoes zoekt een dagverse stagiaire Events

    Over FrietHoes Friethoes is een sterk groeiende, creatieve organisatie. Onze evenemententak is voornamelijk ... Lees verder

  • FrietHoes komt met winterfriet voor de horeca

    In de winter komen andere gerechten op tafel. Het is tijd voor snert en de stampotten. Menukaarten veranderen ... Lees verder

  • Nu van friethoes: de agria, frietprinses

      Er was eens, in een aardappelveld hier heel dichtbij, een man die echt van friet hield. Hij voelde ech... Lees verder

  • Het is bewezen: Friet is goed voor je

    Friet is goed voor je, we hebben een echt onderzoek! Het wat ons betreft nu nog veel meer gerenommeerde Food ... Lees verder

  • Zeg je nou patat of friet?

    Friet natuurlijk! Hieronder een geheel partijdige uiteenzetting waarom je FrietHoesFriet nooit –maar dan... Lees verder

  • Vol trots: FrietHoes Vodka

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Te k... Lees verder

  • Verse Friet, hoe moet dat nou wel en hoe niet?

    FrietHoesFriet is vers en dat maakt ons net even anders dan de veelgebruikte fabrieksfriet. Onze Friet is... Lees verder

  • FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

    Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voo... Lees verder

  • Nu in FrietHoes: the potatoe you can’t refuse…

    Wij bij FrietHoes houden van friet en van film. Deze zomer weer eens The Godfather gekeken, waar Johnny Fontan... Lees verder

  • Dit weekend FrietHoes and Friends at Indian Summer

    Dus dan heb je een groot festival en wil je je gewoon concentreren op een goeie line up. Maar je, er moet ook ... Lees verder

  • Beste Biologische Friet Award!

    De frietisten van ieders favoriete blog reiken jaarlijks hun Frietopia Awards uit. FrietHoes loopt dit jaar zi... Lees verder

  • Gedeelde derde plek in AD friettest!

    Met een 9,5 staan we formeel op plek 9 van de beste friet van Nederland in het de AD Friettest 2014.  &n... Lees verder

Nieuwe oogst!

Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is natuurlijk het vinden van de beste (friet)aardappel van het moment. Daar zijn we eigenlijk het hele jaar mee bezig. Elk seizoen is weer anders. Het ene ras versuikert wat sneller door het jaar heen, het andere wordt beter als hij even heeft gelegen. Dus elke week testen we wat onze boeren hebben en of dat de huidige aardappel overtreft. Een paar keer per jaar is het zo ver: 

En zo'n moment is nu! Er is namelijk een nieuwe oogst! Nieuwe oogst uit Spanje wel te verstaan. In Nederland komen de beste piepers pas over een paar weken uit de grond, vandaar dat we het even over de grens moesten zoeken. Vorige week geproefd en we gingen een klein beetje uit ons dak. Een mooie Agria die net uit de grond komt uit de omgeving van Zaragoza en grotendeels met de hand is geoogst. Hij bakt mooi lichtgeel af en heeft nog een flinterdun schilletje. 

De nieuwe (bio)oogst uit Nederland laat nog een paar weekjes op zich wachten maar we wilden deze kans niet voorbij laten gaan. Dus vanaf 26 juli gebruiken we alvast deze spaanse pieper! Half augustus testen we alle aardappels die in Nederland uit de grond komen en melden we ons zeker weer. 

Eet smakelijk!