• Opslag/Winterstalling te huur in Haarlem

    In onze loods in Haarlem hebben wij nog ruimte om enkele (3 á 4) food trucks te stallen voor de winterm... Lees verder

  • Frietnerdnieuws: een nieuwe snijmachine!

    In de wereld van frieterij zijn er weinig innovaties om echt heel erg opgewonden van te raken. Je maakt je dru... Lees verder

  • De winnende aardappel van het nieuwe seizoen

    2017: een vintage pieperjaar? Met de deur in huis: 2017 lijkt een goed aardappeljaar. Het werd nog even spann... Lees verder

  • Wat als bio eigenlijk niet zo logisch is?

    Het gaat goed met Friethoes, en dat is mooi. Sinds onze eerste stappen in 2009 is het snel gegaan: een wi... Lees verder

  • Nieuw! De Friethoes Romney voor meerdaagse events

    Nieuw! De Friethoes Romney voor meerdaagse events! Met of zonder wielen, we voegen graag nieuwe friet-concept... Lees verder

  • Dagverse stagiaire gezocht!

    Friethoes zoekt een dagverse: Stagiaire Marketing & Communicatie   Over Friethoes Friethoes ... Lees verder

  • Alle friet Mysteryland ultra lokaal!

    Alle friet op Mysteryland gemaakt met aardappels van naastgelegen boer!  Ultra localGespot, een ech... Lees verder

  • Nieuwe oogst!

    Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is ... Lees verder

  • Friethoes Schillenbier; speciaal bier van snijresten

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Wat ... Lees verder

  • Toch weer de beste friet van Haarlem (en Amsterdam)!

    Trots op onze frietbakkers in de winkel! Een 9 van het AD maar van ons krijgen ze een dikke 10. Grote klasse.&... Lees verder

  • FrietHoes The Movie

    De lekkerste friet komt niet zomaar uit de lucht in je patatzak vallen. Elke dag doen wij onze stinkende best ... Lees verder

  • Friethoes zoekt versterking voor de Frietfabriek

    Vacature Productiemedewerker met heftruck   Over FrietHoes FrietHoes is een sterk groeiende en creatie... Lees verder

  • Friethoes haalt ISO 22000 certificaat

    Een grote stap voor onze frietfabriek! FrietHoes friet wordt nu officieel onder de ISO 22000 norm gebakken. En... Lees verder

  • Nu van friethoes: de agria, frietprinses

      Er was eens, in een aardappelveld hier heel dichtbij, een man die echt van friet hield. Hij voelde ech... Lees verder

  • Het is bewezen: Friet is goed voor je

    Friet is goed voor je, we hebben een echt onderzoek! Het wat ons betreft nu nog veel meer gerenommeerde Food ... Lees verder

  • Zeg je nou patat of friet?

    Friet natuurlijk! Hieronder een geheel partijdige uiteenzetting waarom je FrietHoesFriet nooit –maar dan... Lees verder

  • Vol trots: FrietHoes Vodka

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Te k... Lees verder

  • Verse Friet, hoe moet dat nou wel en hoe niet?

    FrietHoesFriet is vers en dat maakt ons net even anders dan de veelgebruikte fabrieksfriet. Onze Friet is... Lees verder

  • FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

    Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voo... Lees verder

  • Dit weekend FrietHoes and Friends at Indian Summer

    Dus dan heb je een groot festival en wil je je gewoon concentreren op een goeie line up. Maar je, er moet ook ... Lees verder

  • Beste Biologische Friet Award!

    De frietisten van ieders favoriete blog reiken jaarlijks hun Frietopia Awards uit. FrietHoes loopt dit jaar zi... Lees verder

  • Gedeelde derde plek in AD friettest!

    Met een 9,5 staan we formeel op plek 9 van de beste friet van Nederland in het de AD Friettest 2014.  &n... Lees verder

Nu van friethoes: de agria, frietprinses

 

Er was eens, in een aardappelveld hier heel dichtbij, een man die echt van friet hield. Hij voelde echt wel wat voor het bintje, die kleine opdonder met die fijne kruimigheid. Maar toch wilde hij meer.

Gelukkig zijn we in Nederland zo goed in het veredelen van groente. De man droomde van frieten van formaat, goudgeel en met smaak. Zo werd er in 1986 een aardappelprinsesje geboren en hij noemde haar Agria.

Met haar 30 jaar is Agria volwassen en alles waar een frietbakker wild van wordt. Onze Hollandse prinses wordt blij van haar leemgrond in de Noordoostpolder en leverde daar een prachtige bio-oogst. Want zoals bij alle prinsesjes moet je haar zowel bij het telen als het bakken goed behandelen om haar gelukkig te houden.

Frituurinstructie: 3 tot 4 minuten 175 graden
Smaak: Kruimig en romig vanbinnen en met veel smaak in de schil. Mooi goudgeel, heerlijk krokant en neemt weinig vet op. Mits juist behandeld…