• 17 augustus - Bier en Frietfeestje!

    Het is gelukt! De eerste flesjes Schillenbier rollen binnenkort van de band. Gemaakt van alle schillen die we ... Lees verder

  • Nieuwe oogst!

    Bij FrietHoes willen we de lekkerste frieten van Nederland maken. Het belangrijkste onderdeel daarbij is ... Lees verder

  • GEZOCHT! Commerciele Eindbaas (M/V)

    Gezocht: Commercieel Directeur / Business Developer / iemand die zegt: "Kom we gaan even 300 nieuwe deals slui... Lees verder

  • GEZOCHT! Chef FrietFabriek (m/v)

    Gezocht: Chef FrietFabriek / Eindbaas Frietbakcrew / Chef productie en logistiek / Iemand die de hel... Lees verder

  • Friethoes Schillenbier; speciaal bier van snijresten

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Wat ... Lees verder

  • Toch weer de beste friet van Haarlem (en Amsterdam)!

    Trots op onze frietbakkers in de winkel! Een 9 van het AD maar van ons krijgen ze een dikke 10. Grote klasse.&... Lees verder

  • FrietHoes The Movie

    De lekkerste friet komt niet zomaar uit de lucht in je patatzak vallen. Elke dag doen wij onze stinkende best ... Lees verder

  • Friethoes zoekt versterking voor de Frietfabriek

    Vacature Productiemedewerker met heftruck   Over FrietHoes FrietHoes is een sterk groeiende en creatie... Lees verder

  • Friethoes haalt ISO 22000 certificaat

    Een grote stap voor onze frietfabriek! FrietHoes friet wordt nu officieel onder de ISO 22000 norm gebakken. En... Lees verder

  • Friethoes zoekt een dagverse stagiaire Events

    Over FrietHoes Friethoes is een sterk groeiende, creatieve organisatie. Onze evenemententak is voornamelijk ... Lees verder

  • FrietHoes komt met winterfriet voor de horeca

    In de winter komen andere gerechten op tafel. Het is tijd voor snert en de stampotten. Menukaarten veranderen ... Lees verder

  • Nu van friethoes: de agria, frietprinses

      Er was eens, in een aardappelveld hier heel dichtbij, een man die echt van friet hield. Hij voelde ech... Lees verder

  • Het is bewezen: Friet is goed voor je

    Friet is goed voor je, we hebben een echt onderzoek! Het wat ons betreft nu nog veel meer gerenommeerde Food ... Lees verder

  • Zeg je nou patat of friet?

    Friet natuurlijk! Hieronder een geheel partijdige uiteenzetting waarom je FrietHoesFriet nooit –maar dan... Lees verder

  • Vol trots: FrietHoes Vodka

    We zaten er mee in onze maag, of technisch dus juist niet. Als we friet snijden houden we aardappel over. Te k... Lees verder

  • Verse Friet, hoe moet dat nou wel en hoe niet?

    FrietHoesFriet is vers en dat maakt ons net even anders dan de veelgebruikte fabrieksfriet. Onze Friet is... Lees verder

  • FrietHoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

    Naast de winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om friet te snijden, voo... Lees verder

  • Nu in FrietHoes: the potatoe you can’t refuse…

    Wij bij FrietHoes houden van friet en van film. Deze zomer weer eens The Godfather gekeken, waar Johnny Fontan... Lees verder

  • Dit weekend FrietHoes and Friends at Indian Summer

    Dus dan heb je een groot festival en wil je je gewoon concentreren op een goeie line up. Maar je, er moet ook ... Lees verder

  • Beste Biologische Friet Award!

    De frietisten van ieders favoriete blog reiken jaarlijks hun Frietopia Awards uit. FrietHoes loopt dit jaar zi... Lees verder

  • Gedeelde derde plek in AD friettest!

    Met een 9,5 staan we formeel op plek 9 van de beste friet van Nederland in het de AD Friettest 2014.  &n... Lees verder

Nu in FrietHoes: the potatoe you can’t refuse…

Wij bij FrietHoes houden van friet en van film. Deze zomer weer eens The Godfather gekeken, waar Johnny Fontane zijn peetvader Don ‘Frieto’ Corleone inzet z’n zangcarrière te redden.

 

Even lekker ontspannen met de mannen. Deze zomer was namelijk heftig in aardappelland. Waterschade, enge aardappelziektes; kortom driekwart minder bio-aardappels. Dan hoop je op iemand die bereid is een paardenkop in een bed te smijten om jou die perfecte frietaardappel te geven. Maar na die rottige voorzomer een maandje zonder bio-aardappel te hebben gezeten, is de redding nabij: de nieuwe oogst!

 

En daar glom hij ons tegemoet, de allerlekkerste pieper van dit moment. Welke dat is? Nou wij gaan aan de slag met de godfather onder de piepers: de Fontane Bio aardappel.

 

Frituurinstructie: 3 tot 4 minuten 175 graden

Smaak: Niks zo lekker als een net uit de grond getrokken pieper. Mooi krokant en kruimig, maar niet droog en met een dun schilletje. Door een lager suikergehalte karamelliseert een nieuwe oogst aardappel minder tijdens het bakken en blijft hij zo mooi lichtgeel.